Valmistusohje

3 l piimää

  1. Lämmitä iso kattila (ei teflon) kuumaksi liedellä.
  2. Lisää piimä.
  3. Laske lämpöä, kun hera on kuplinut seoksen pinnalle kunnolla. Anna kuplia vielä pari minuuttia.
  4. Pane kattila kylmään veteen lavuaariin noin puoleksitoista tunniksi.
  5. Nostele hera siivilään ja painele massaa, jotta neste valuu pois.
  6. Siirrä heramassa astiaan ja laita jääkaappiin.
  7. Tarjoa seuraavana päivänä. Valmis juusto on kuin hienojakoista raejuustoa.

Tutustu Marttojen tekemään työhön Etiopiassa täällä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 187 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 453.8 mg
  • Natrium 156.6 mg
  • Sokerit 18 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.8 g
  • Proteiini 11.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 7.5 g
Jaa sivu