Ajib-juusto Etiopiasta

8 annosta

Valmistusohje

3 l piimää

  1. Lämmitä iso kattila (ei teflon) kuumaksi liedellä.
  2. Lisää piimä.
  3. Laske lämpöä, kun hera on kuplinut seoksen pinnalle kunnolla. Anna kuplia vielä pari minuuttia.
  4. Pane kattila kylmään veteen lavuaariin noin puoleksitoista tunniksi.
  5. Nostele hera siivilään ja painele massaa, jotta neste valuu pois.
  6. Siirrä heramassa astiaan ja laita jääkaappiin.
  7. Tarjoa seuraavana päivänä. Valmis juusto on kuin hienojakoista raejuustoa.

Tutustu Marttojen tekemään työhön Etiopiassa täällä.

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 187 kcal/annos
  • C-vitamiini 4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 453.8 mg
  • Natrium 156.6 mg
  • Sokerit 18 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.8 g
  • Proteiini 11.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
  • Rasva 7.5 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus