Alicha Etiopiasta

G
6 annosta

Valmistusohje

1,5 dl öljyä
3 isoa punasipulia
2 valkosipulinkynttä
5 porkkanaa
1 pieni kaali
6 perunaa
suolaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl curryjauhetta
2 tl silputtua persiljaa
2 rkl basilikaa silputtuna
Koristeluun:
6 vihreää chilipaprikaa

  1. Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipuli.
  2. Pese ja kuori porkkanat, pilko paksuiksi tikuiksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki.
  4. Lisää joukkoon porkkanatikut ja jatka kypsentämistä.
  5. Suikaloi kaali ja lisää pataan, kun porkkanat ovat pehmenneet.
  6. Pese ja kuori perunat, lohko veneiksi ja lisää kattilaan, kun kaali on pehmennyt.
  7. Kypsennä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää mausteet kypsennyksen loppuvaiheessa.
  8. Koristele valmis pata vihreällä chilillä ja yrttisilpulla.

Tutustu Marttojen tekemään työhön Etiopiassa täällä.

Hiilijalanjälki
0.83 kg CO2 ekv
  • Energia 315 kcal/annos
  • C-vitamiini 101 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 68.3 mg
  • Natrium 418.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.4 g
  • Sokerit 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.3 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 23.1 g