Alkukesän salaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_2261.jpg
Alkukesän salaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
1 l nuoria lehtiä (voikukkaa, suolaheinää, käenkaalia, koivunlehtiä, maitohorsmaa)
1-2 nippua retiisejä
pala tuoretta kurkkua
herneenversoja tai pihatähtimöä
kastike
0,5 dl rypsiöljyä
2-3 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
- Huuhdo ja suikaloi lehdet.
- Levitä lehdet ja viipaloidut tai puolitetut retiisit, kuutioitu kurkku ja herneenversot salaattivadille.
- Sekoita kastikeaineet ja kaada salaatin joukkoon.
- Koristele herneenversoilla tai pihatähtimöllä.
Testattu Marttakeittiössä
0.53 kg CO2 ekv
- Energia 128 kcal/annos
- Rasva 11.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 2.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7 g
- Sokerit 1.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 131.1 mg
- Kalsium 126.3 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 83.9 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
50 gherneenversoja
-
1/5 tlvastajauhettua mustapippuria
-
1/5 tlmineraalisuolaa (ripaus)
-
2 1/2 rklomenaviinietikkaa
-
1/2 dlrypsiöljyä
-
150 gtuoretta kurkkua (pala)
-
50 gretiisejä (1-2 nippua)
-
10 dlnuoria lehtiä (voikukkaa, suolaheinää, käenkaalia, koivunlehtiä, maitohorsmaa)