Valmistusohje

1 l nuoria lehtiä (voikukkaa, suolaheinää, käenkaalia, koivunlehtiä, maitohorsmaa)
1-2 nippua retiisejä
pala tuoretta kurkkua
herneenversoja

kastike
½ dl rypsiöljyä
2-3 rkl omenaviinietikkaa
ripaus mineraalisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

  1. Huuhdo ja suikaloi lehdet.
  2. Levitä lehdet ja viipaloidut tai puolitetut retiisit, kuutioitu kurkku ja herneenversot salaattivadille.
  3. Sekoita kastikeaineet ja kaada salaatin joukkoon.
  4. Koristele herneenversoilla.
  5. Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 11.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 131.1 mg
  • Kalsium 126.3 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 83.9 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus