Valmistusohje

1 l nuoria lehtiä (voikukkaa, suolaheinää, käenkaalia, koivunlehtiä, maitohorsmaa)
1-2 nippua retiisejä
pala tuoretta kurkkua
herneenversoja

kastike:
½ dl rypsiöljyä
2-3 rkl omenaviinietikkaa
ripaus mineraalisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

  1. Huuhdo ja suikaloi lehdet.
  2. Levitä lehdet ja viipaloidut tai kokonaiset retiisit, kuutioitu kurkku ja herneenversot salaattivadille.
  3. Sekoita kastikeaineet ja kaada salaatin joukkoon.
  4. Koristele herneenversoilla.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 128 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 11.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 131.1 mg
  • Kalsium 126.3 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 83.9 mg
Jaa sivu