Ainesosat

  • 10 dl
    nuoria lehtiä (voikukkaa, suolaheinää, käenkaalia, koivunlehtiä, maitohorsmaa)
  • 50 g
    retiisejä (1-2 nippua)
  • 150 g
    tuoretta kurkkua (pala)
  • 1/2 dl
    rypsiöljyä
  • 2 1/2 rkl
    omenaviinietikkaa
  • 1/5 tl
    mineraalisuolaa (ripaus)
  • 1/5 tl
    vastajauhettua mustapippuria
  • 50 g
    herneenversoja

Reseptin ravintosisältö

Energia 128 kcal/annos
  • C-vitamiini 83.9 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 126.3 mg
  • Natrium 131.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 11.7 g

Valmistusohje

1 l nuoria lehtiä (voikukkaa, suolaheinää, käenkaalia, koivunlehtiä, maitohorsmaa)
1-2 nippua retiisejä
pala tuoretta kurkkua
herneenversoja

kastike:
½ dl rypsiöljyä
2-3 rkl omenaviinietikkaa
ripaus mineraalisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

  1. Huuhdo ja suikaloi lehdet. Levitä lehdet ja viipaloidut tai kokonaiset retiisit, kuutioitu kurkku ja herneenversot salaattivadille.
  2. Sekoita kastikeaineet ja kaada salaatin joukkoon.
  3. Koristele herneenversoilla.

 

Jaa sivu