Valmistusohje

170 g pekonia
1 porsaan sisä- tai ulkofilee (noin 1/2 kg)
tilkka soijakastiketta tai balsamico-etikkaa
mustapippuria
suolaa
8 kiinteää perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lanttu
4 oksaa timjamia
4 dl vettä
1 ½ rkl lihafondia
2–3 dl valkoviiniä

  1. Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Kuori ja lohko perunat ja sipuli.
  3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  4. Kuori ja kuutioi lanttu.
  5. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne saavat väriä.
  6. Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin.
  7. Mausta soijakastikkeella tai balsamicoetikalla sekä suolalla ja pippurilla.
  8. Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi.
  9. Lisää perunalohkot, sipulit ja lanttukuutiot. Kääntele hetken aikaa ja anna ainesten kuumentua.
  10. Lisää timjaminoksat, vesi, fondi ja viini.
  11. Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä.
  12. Mausta ja tarkista maku.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 330 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 15.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
  • Proteiini 23.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 1600.6 mg
  • Kalsium 47.8 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 29.3 mg
Jaa sivu