Valmistusohje

170 g pekonia
1 porsaan sisä- tai ulkofilee (noin 1/2 kg)
tilkka soijakastiketta tai balsamico-etikkaa
mustapippuria
suolaa
8 kiinteää perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lanttu
4 oksaa timjamia
4 dl vettä
1 ½ rkl lihafondia
2–3 dl valkoviiniä

  1. Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Kuori ja lohko perunat ja sipuli.
  3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  4. Kuori ja kuutioi lanttu.
  5. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne saavat väriä.
  6. Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin.
  7. Mausta soijakastikkeella tai balsamicoetikalla sekä suolalla ja pippurilla.
  8. Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi.
  9. Lisää perunalohkot, sipulit ja lanttukuutiot. Kääntele hetken aikaa ja anna ainesten kuumentua.
  10. Lisää timjaminoksat, vesi, fondi ja viini.
  11. Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset ja liha ovat kypsiä.
  12. Mausta ja tarkista maku.

 

Ainesosat

  • 170 g
    pekonia
  • 500 g
    porsaan sisä- tai ulkofileetä
  • 2 rkl
    soijakastiketta tai balsamico-etikkaa (tilkka)
  • 1 tl
    mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • 480 g
    kiinteää perunaa (6-8 kpl)
  • 1 kpl
    sipuli
  • 7 g
    valkosipulinkynttä (2 kynttä)
  • 300 g
    lanttua
  • 3 tl
    tuoretta timajamia (4 oksaa)
  • 4 dl
    vettä
  • 1 1/2 rkl
    lihafondia
  • 2 1/2 dl
    valkoviiniä (2-3 dl)

Reseptin ravintosisältö

Energia 330 kcal/annos
  • C-vitamiini 29.3 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 47.8 mg
  • Natrium 1600.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
  • Proteiini 23.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
  • Rasva 15.2 g
Jaa sivu