Alsacen lanttu-possupata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_1486-e1715585927413.jpg
Alsacen lanttu-possupata
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
170 g pekonia
1 porsaan sisä- tai ulkofilee (noin 1/2 kg)
tilkka soijakastiketta tai balsamico-etikkaa
mustapippuria
suolaa
8 kiinteää perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lanttu
4 oksaa timjamia
4 dl vettä
1 ½ rkl lihafondia
2–3 dl valkoviiniä
- Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi.
- Kuori ja lohko perunat ja sipuli.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
- Kuori ja kuutioi lanttu.
- Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne saavat väriä.
- Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin.
- Mausta soijakastikkeella tai balsamicoetikalla sekä suolalla ja pippurilla.
- Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi, fondi ja vesi.
- Hauduta lihaa noin 15-20 minuuttia.
- Lisää perunalohkot, sipulit, lanttukuutiot, timjaminoksat ja viini. Lisää tarvittaessa vettä.
- Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset kypsiä ja liha mureaa.
- Mausta ja tarkista maku.
Testattu Marttakeittiössä
1.25 kg CO2 ekv
- Energia 330 kcal/annos
- Rasva 15.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
- Proteiini 23.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 1600.6 mg
- Kalsium 47.8 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 29.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 1/2 dlvalkoviiniä (2-3 dl)
-
1 1/2 rkllihafondia
-
4 dlvettä
-
3 tltuoretta timajamia (4 oksaa)
-
7 gvalkosipulinkynttä (2 kynttä)
-
1 kplsipuli
-
480 gkiinteää perunaa (6-8 kpl)
-
1 tlsuolaa
-
1 tlmustapippuria
-
2 rklsoijakastiketta tai balsamico-etikkaa (tilkka)
-
500 gporsaan sisä- tai ulkofileetä
-
170 gpekonia
-
300 glanttua