Alsacen lanttu-possupata

G
6 annosta

Valmistusohje

170 g pekonia
1 porsaan sisä- tai ulkofilee (noin 1/2 kg)
tilkka soijakastiketta tai balsamico-etikkaa
mustapippuria
suolaa
8 kiinteää perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lanttu
4 oksaa timjamia
4 dl vettä
1 ½ rkl lihafondia
2–3 dl valkoviiniä

  1. Suikaloi pekoni ja paloittele sianliha kuutioiksi tai suikaleiksi.
  2. Kuori ja lohko perunat ja sipuli.
  3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  4. Kuori ja kuutioi lanttu.
  5. Kuumenna paistinpannu ja paista pekonisuikaleita niin, että ne saavat väriä.
  6. Lisää lihakuutiot ja paista, kunnes nekin saavat kauniin värin.
  7. Mausta soijakastikkeella tai balsamicoetikalla sekä suolalla ja pippurilla.
  8. Siirrä ainekset pataan tai paksupohjaiseen kattilaan. Lisää mukaan pannun huuhdeliemi, fondi ja vesi.
  9. Hauduta lihaa noin 15-20 minuuttia.
  10. Lisää perunalohkot, sipulit, lanttukuutiot, timjaminoksat ja viini. Lisää tarvittaessa vettä.
  11. Hauduta pataa noin puoli tuntia, kunnes kasvikset kypsiä ja liha mureaa.
  12. Mausta ja tarkista maku.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.25 kg CO2 ekv
  • Energia 330 kcal/annos
  • Rasva 15.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
  • Proteiini 23.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 1600.6 mg
  • Kalsium 47.8 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • C-vitamiini 29.3 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus