Appelsiini-mutakakku nuotiolla

Appelsiini-mutakakku nuotiolla valmistettuna tuo luksusta retkipäivään. Mittaa kotona kuivat aineet valmiiksi rasiaan ja nappaa mukaasi lisäksi kaksi appelsiinia sekä hieman öljyä ja suolapähkinöitä. Nam!

G
4 annosta

Valmistusohje

4 annosta

1 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl öljyä
2 (isoa) appelsiinia

Pinnalle
suolapähkinöitä

Työvälineet retkelle: leikkuulauta, leikkuuveitsi, desimitta, muki, sekoituslusikka, folio

  1. Kotona: Sekoita kuivat aineet keskenään rasiaan, jossa voit myös valmistaa taikinan. Pakkaa mukaan loput raaka-aineet ja työvälineet. Halutessasi voi valmistella appelsiinit ja pähkinät valmiiksi (kohdat 2 ja 3).
  2. Retkellä: Puolita appelsiinit ja koverra hedelmänliha kuoresta veitsellä. Purista yhden appelsiinin hedelmälihasta mehu talteen. Ylimääräiset hedelmälihat voi syödä välipalana.
  3. Rouhi suolapähkinät veitsellä.
  4. Lisää kuivien ainesten joukkoon appelsiinin mehu ja öljy. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  5. Jaa taikina neljään appelsiininpuolikkaaseen. Jätä reunoille hieman kohoamisvaraa. Ripottele taikinan pinnalle suolapähkinärouhetta.
  6. Kääri appelsiinit folioon varoen painamasta foliota kiinni taikinan pintaan ja kypsennä nuotiolla mahdollisimman lähellä tulta noin viisi minuuttia. Kakku saa jäädä rakenteeltaan hieman tahmeaksi.

Vinkki! Voit kypsentää kakut myös uunissa ennen retkelle lähtöä. Kääri täytetyt appelsiininpuolikkaat folioon ja nostele uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.27 kg CO2 ekv
  • Energia 385 kcal/annos
  • Rasva 21.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.3 g
  • Sokerit 26.2 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 296.6 mg
  • Kalsium 182.5 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 22.3 mg