Appelsiinimarinadi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Appelsiinimarinadi.jpg
Appelsiinimarinadi
Valmistusohje
2 appelsiinia tai 2 dl appelsiinimehua
0,5 dl öljyä
4 rkl soijakastiketta
2 tl inkivääriä
2 tl sitruunapippuria
0,5 dl hunajaa
½ sitruuna
- Pese appelsiinit hyvin.
- Raasta toisen appelsiinin kuori ja purista molemmista mehu.
- Lisää mehun ja raastetun kuoren joukkoon öljy, soijakastike, inkivääri, pippuri ja hunaja.
- Viipaloi puolikas sitruuna ja lisää viipaleet marinadiin ja sekoita.
Testattu Marttakeittiössä
0.25 kg CO2 ekv
- Energia 174 kcal/annos
- Rasva 11.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
- Sokerit 13.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 1065.1 mg
- Kalsium 28.8 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 23.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklHunaja
-
2 tlInkivääri, jauhettu
-
1/2 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2 tlMustapippuri
-
1/2 dlRypsiöljy
-
4 rklMaustekastike, soijakastike
-
2 dlTäysmehu, appelsiinitäysmehu