Appelsiinimarinadi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Appelsiinimarinadi.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Kastikkeet
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
2 appelsiinia tai
2 dl appelsiinimehua
1/2 dl öljyä
4 rkl soijakastiketta
2 tl inkivääriä
2 tl sitruunapippuria (suolatonta)
¾ dl hunajaa
½ sitruunaa
- Pese appelsiinit hyvin.
- Raasta toisen appelsiinin kuori ja purista molemmista mehu.
- Lisää mehun ja raastetun kuoren joukkoon öljy, soijakastike, inkivääri, pippuri ja hunaja.
- Viipaloi puolikas sitruuna ja lisää viipaleet marinadiin ja sekoita.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 23.9 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 29.6 mg
- Natrium 1065.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 26.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.6 g
- Proteiini 1.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 11.4 g
Ainesosat
-
2 dlTäysmehu, appelsiinitäysmehu
-
4 rklMaustekastike, soijakastike
-
1/2 dlRypsiöljy
-
2 tlMustapippuri
-
1/2 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
2 tlInkivääri, jauhettu
-
3/4 dlHunaja