Appelsiinitryffelit

Pakkaa täyteläisiä, suussa sulavia appelsiinitryffeleitä kauniiseen rasiaan ja anna ystävälle – vaikka reseptin kera ja neuvo lahjansaajaa säilyttämään namut jääkaapissa.

24 annosta

Valmistusohje

1 (luomu)appelsiini
200 g tummaa suklaata (väh. 70 % kaakaota)
2 dl kuohukermaa
35 g voita
1 dl kaakaojauhetta ja/tai 1 dl kookoshiutaleita

  1. Pese appelsiini ja raasta kuori. Halkaise hedelmä ja purista mehu talteen.
  2. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa ja kerma kiehuu hyvin vaimeasti. Kaada voi-kermaseos suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää suklaamassaan appelsiinin kuori ja pari ruokalusikallista mehua. Sekoita ja maista. Lisää halutessasi lisää mehua. Käytä mehua kuitenkin enintään 0,5 desilitraa, jotta massa ei jää liian pehmeäksi. Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja jäähdytä sitten jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  4. Ota massasta lämpimään veteen kastetulla lusikalla tai meloniraudalla nokareita ja pyörittele käsissä palloiksi. Voit käyttää kertakäyttöhansikkaita. Pyörittele pallot kaakaojauheessa tai kookoshiutaleissa ja laske rasiaan tai lautaselle yhdeksi kerrokseksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.56 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 106 kcal
  • Rasva 9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 5.9 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 14.5 mg
  • Kalsium 19.1 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 4.6 mg