Valmistusohje

n. 200g kaurakeksejä
1 dl kahvia
1 prk säilöttyjä aprikooseja
1 prk (200g) vaniljarahkaa
suklaata tai kaakaojauhetta koristeluun

Paloittele kaurakeksit pieniksi valitun astian pohjalle. Kaada päälle kahvi ja painele lusikalla tasaiseksi kerrokseksi. Paloittele aprikoosit pieniksi ja lisää pohjan päälle tasaisesti. Notkista rahka lusikalla purkissaan sekoittaen ja lisää sitten aprikoosien päälle, nokareina ympäri vuoan ja levitä lopuksi pinta tasaiseksi. Koristele pinta vielä muutamalla palalla raastettua suklaata tai kaakaojauheella. Annan tekeytyä ainakin tunti tai jopa seuraavaan päivään.

Kaurakeksien tilalta sopivat myös digestive-keksit tai piparkakut.

Jos kahvi ei maistu, käytä kostutukseen aprikoosisäilykkeen lientä hiukan vedellä laimennettuna.

Vinkki: Käytä ylijäänyt aprikoosiliemi smoothieen tai sekoita öljyn, suolan ja mausteiden kanssa salaatinkastikkeeksi.

Vinkki: Valmistat kauramisun helposti vegaanisena vaihtamalla vaniljarahkan esim. vaniljaiseen soijajogurttiin.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 407 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.4 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 121.8 mg
  • Natrium 254.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 34.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 57.6 g
  • Proteiini 8.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
  • Rasva 17.7 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*