Aprikoosi-porkkanakiisseli

Fiilistele retroruokaa – Aurinkoinen aprikoosi-porkkanakiisseli yllättää makeudellaan.

G
4 annosta

Valmistusohje

100 g kuivattuja aprikooseja 
1 l vettä 
0,75 dl sokeria 
2 porkkanaa 
2 rkl sitruunamehua 
2 rkl vettä 
4 rkl perunajauhoja 
Pinnalle:
sokeria 

  1. Leikkaa kuivatut aprikoosit saksilla pieniksi suikaleiksi suoraan kattilaan.
  2. Lisää vesi ja sokeri. Jos aprikoosit ovat kuivuneita, anna niiden liota pari tuntia ennen kuumennusta.
  3. Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää kattilaan. Keitä seosta, kunnes aprikoosit ja porkkana ovat pehmeitä. 
  4. Mittaa sitruunamehu ja kylmä vesi pieneen kulhoon ja sekoita perunajauhot joukkoon.
  5. Nosta kattila levyltä ja kaada perunajauhoseos kattilaan ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa. 
  6. Kaada kiisseli jäähtymään laakeaan vatiin tai annosmaljoihin. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa jäähtyneenä kermavaahdon tai kauravispin kera. 
Hiilijalanjälki
0.26 kg CO2 ekv
  • Energia 154 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.4 g
  • Sokerit 27 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 10.5 mg
  • Kalsium 39.6 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 4.3 mg