Aprikoosipallot

Aprikoosipallot ovat helppo ja herkullinen idea välipalaksi tai mukaan otettavaksi herkuksi retkelle

G
20 annosta

Valmistusohje

15–20 kpl

1 pss (200 g) pehmeitä aprikooseja (kuivattu)
1 dl mantelijauhetta
2 rkl siirappia
1,5–2 rkl limen tai sitruunan mehua tai 1 rkl kuorta raastettuna
0,5 dl kookoshiutaleita
(0,5 tl kardemummaa)

Pinnalle
kookoshiutaleita + kanelia

Tee näin

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä.
  2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Jos aprikoosit ovat kuivahtaneempia, lisää seokseen vähän vettä.
  3. Sekoita kookoshiutaleet ja kaneli lautasella. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kierittele ne kookos-kaneliseoksessa. Säilytä palloja jääkaapissa, jossa ne hieman jähmettyvät.
Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 47 kcal/annos
  • Rasva 1.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.6 g
  • Sokerit 7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 2.4 mg
  • Kalsium 12.6 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg

Resepti testattu Marttakeittiössä