Valmistusohje

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2        munaa
3 dl    vehnäjauhoja
2 tl     leivinjauhetta
1 dl    maitoa tai kermaa
240 g aprikooseja tai persikoita
20   g mantelilastuja tai -rouhetta

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos sekä maito.
  3. Levitä taikina pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
  4. Lado päälle valutetut aprikoosit. Jos käytät persikoita, leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.
  5. Koristele mantelilastuilla tai -rouheella.
  6. Paista piirakkaa 225 °C:ssa noin puoli tuntia.

    Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ainesosat

  • 150 g
    margariinia
  • 1 1/2 dl
    sokeria
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    munaa
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 1 dl
    maitoa tai kermaa
  • 240 g
    aprikooseja tai persikoita
  • 20 g
    mantelilastuja tai -rouhetta

Reseptin ravintosisältö

Energia 277 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 150.9 mg
  • Natrium 228.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 17.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.6 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Rasva 14.7 g
Jaa sivu