Aprikoosipiirakka

10 annosta

Valmistusohje

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2        munaa
3 dl    vehnäjauhoja
2 tl     leivinjauhetta
1 dl    maitoa tai kermaa
240 g aprikooseja tai persikoita
20   g mantelilastuja tai -rouhetta

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos sekä maito.
  3. Levitä taikina pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.
  4. Lado päälle valutetut aprikoosit. Jos käytät persikoita, leikkaa ne kahteen tai kolmeen osaan.
  5. Koristele mantelilastuilla tai -rouheella.
  6. Paista piirakkaa 200 °C:ssa noin puoli tuntia.

    Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
  • Energia 277 kcal/annos
  • Rasva 14.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.6 g
  • Sokerit 17.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 228.3 mg
  • Kalsium 150.9 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 1.1 mg