Valmistusohje

1 kg silakoita tai
600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 nippu tilliä

Haudutusliemi:
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
10 rouhittua maustepippuria
1 laakerinlehti
1 (puna)sipuli viipaleina
tillinvarsia

  1. Fileoi silakat ja poista niistä selkäevät.
  2. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  3. Ripottele niille suolaa ja hienonnettua tilliä.
  4. Kääri fileet rullalle ja lado laakeaan kannelliseen kattilaan (tai posliinikulhoon) vieriviereen.
  5. Mittaa haudutusliemen ainekset kasariin ja kiehauta. Kaada liemi kuumana rullien päälle. Liemen tulee peittää rullat.
  6. Nosta kattilan päälle kansi ja siirrä kattila puisen leikkuulaudan päälle.
  7. Anna rullien kypsyä jäähtyvässä nesteessä tai siirrä kattila liedelle ja anna rullien hautua miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia.
  8. Nosta kattila pois liedeltä ja anna rullien jäähtyä liemessä.

Ainesosat

  • 600 g
    Silakkafilee
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 50 g
    Tilli, tuore
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 dl
    Väkiviinaetikka
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 rkl
    Maustepippuri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 215 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.7 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 109.5 mg
  • Natrium 841.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 14.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
  • Proteiini 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 9.1 g
Jaa sivu