Aroniachutney

G
15 annosta

Valmistusohje

500 g aronian marjoja

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

100 g kivettömiä luumuja

1 dl omenaviinietikkaa

2,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

(1 tl sinapinsiemeniä)

0,25-0,5 rkl currya

0,5 tl jauhettua inkivääriä

1 dl rusinoita

  1. Puhdista ja huuhdo marja-aroniat.
  2. Kuori ja kuutioi sipulit, hienonna kuivatut luumut. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä n. ½ tuntia kannen alla välillä sekoittaen.
  4. Purkita aroniachutney ja säilytä viileässä, jolloin säilyke tekeytyy.
  5. Sopii erityisen hyvin lihan, broilerin ja riistan lisäkkeeksi.

Huomioi, että tämän chutney ravintoarvot on laskettu keskiarvomarjoilla, sillä meillä ei ole saatavilla aronian tietoja.

Hiilijalanjälki
0.19 kg CO2 ekv
  • Energia 91 kcal/annos
  • C-vitamiini 15.7 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 18 mg
  • Natrium 78.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 20.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.2 g