Valmistusohje

500 g aronian marjoja

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

100 g kivettömiä luumuja

1 dl omenaviinietikkaa

2,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

(1 tl sinapinsiemeniä)

0,25-0,5 rkl currya

0,5 tl jauhettua inkivääriä

1 dl rusinoita

  1. Puhdista ja huuhdo marja-aroniat.
  2. Kuori ja kuutioi sipulit, hienonna kuivatut luumut. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  3. Keitä seosta miedolla lämmöllä n. ½ tuntia kannen alla välillä sekoittaen.
  4. Purkita aroniachutney ja säilytä viileässä, jolloin säilyke tekeytyy.
  5. Sopii erityisen hyvin lihan, broilerin ja riistan lisäkkeeksi.

Huomioi, että tämän chutney ravintoarvot on laskettu keskiarvomarjoilla, sillä meillä ei ole saatavilla aronian tietoja.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 91 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 15.7 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 18 mg
  • Natrium 78.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 20.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.7 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.2 g