Valmistusohje

2-3 appelsiinia
n.10 kpl retiisejä
1 pieni punasipuli
vihersalaattia
basilikaa koristeeksi

Kastike:
0,5 dl öljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria ja suolaa

1. Kuori appelsiinit veitsellä poistamalla myös valkoinen kerros.
2. Leikkaa appelsiinit, pestyt retiisit ja kuorittu sipuli ohuiksi viipaleiksi.
3. Asettele ainekset laakealle vadille revityn vihersalaatin päälle kerroksittain.
4. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle tai tarjoile kannusta.
5. Koristele basilikalla.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 91 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
  • Sokerit 5.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 73.9 mg
  • Kalsium 39.4 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 29.6 mg