Avokadokastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_1278.jpg
-
Avainsanat:
- dipit ja marinadit
- Kastikkeet
- Kasvisruoat
Valmistusohje
2 kpl avokadoa
2 dl kermaviiliä
2 rkl sitruunan tai limen mehua
(ripaus suolaa)
1. Halkaise avokadot, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon.
2. Lisää muut aineet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
143
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 2.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.5 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 32 mg
- Kalsium 67 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 8.8 mg
Ainesosat
-
2 kplavokadoa
-
0.1 gsuolaa (ripaus)
-
1/3 dlsitruunan tai limen mehua
-
2 dlkermaviiliä