Bakedoats
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-26.jpg
Bakedoats
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Maidoton
- Marjat
- Välipalat
Valmistusohje
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 banaani
1 tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
Päälle
mantelirouhetta
omenaa
puolukoita
- Laita puuron ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta ainekset.
- Kaada ainekset vuolukiviruukkuun (0,4 l). Laita päälle mantelirouhetta ja omenaviipaleita.
- Kypsennä puuroa noin 10–15 minuuttia takan lämmössä 200 asteessa.
- Tarjoa puolukoiden kanssa.
Bakeds oats on paistettu kaurapuuro, joka muuttuu takassa kakkumaiseksi herkuksi.
Tämä puuro sopii niin aamuun, iltaan kuin välipalaksi. Täytteitä vaihtamalla saat puuroosi vaihtelua!
Katso ohjevideolta lisää vinkkejä baked oatsin valmistukseen.
Testattu Marttakeittiössä
0.47 kg CO2 ekv
- Energia 296 kcal/annos
- Rasva 12.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 11.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38 g
- Sokerit 14.7 g
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Natrium 328.6 mg
- Kalsium 362.2 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 11.4 mg
Pääraaka-aineet
-
4 rklPuolukka
-
80 gOmena, kotimainen, kuorittu
-
30 gManteli
-
0.5 tlKardemumma
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 kplBanaani, kuorittu
-
1 kplKananmuna, kuoreton
-
7 rklKaurahiutale