Banaanileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_banaanileipa_vaakapysty_H.jpg
Banaanileipä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
3 kypsää banaania
1 rkl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa etikkaa
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai esimerkiksi 1 dl kaura- ja 1 dl tattarijauhoja)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 ½ tl leivinjauhetta
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita omenaviinietikka ja öljy banaanisoseeseen.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat ainekset banaanisoseeseen ja kaada taikina leipävuokaan. Voit myös jakaa taikinan muffinivuokiin.
- Paista uunissa 30–40 minuuttia ja anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen maistamista.
Vinkki: Banaanileipä onnistuu myös vehnäjauhoista, mutta silloin leivästä ei tule gluteenitonta.
VINKKI: Saat banaanileipään vaihtelua lisäämällä taikinaan ½–1
dl rouhittuja pähkinöitä, taateleita tai tummaa suklaata. Lisää 1 tl
maustetta, kuten kanelia, taikinaan halutessasi.
VINKKI: Voit valmistaa taikinasta myös banaanimuffineita levittämällä sen voideltuun muffinipeltiin tai muffinivuokiin. Muffineille riittää noin 15 minuutin paistoaika.
- Energia 151 kcal/annos
- Rasva 6.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.8 g
- Sokerit 6.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 6.7 mg
- Kalsium 33.7 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 3.6 mg
Pääraaka-aineet
-
60 gKaurahiutale
-
130 gJauho, jauhoseos, gluteeniton, vehnätärkkelystä
-
60 gRypsiöljy
-
1 rklOmenaviinietikka
-
3 kplBanaani, kuorittu