Valmistusohje

3 kypsää banaania
1 rkl omenaviinietikkaa tai muuta vaaleaa etikkaa
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai esimerkiksi 1 dl kaura- ja 1 dl tattarijauhoja)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 ½ tl leivinjauhetta

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita omenasiideriviinietikka ja öljy banaanisoseeseen.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
  3. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Sekoita kuivat ainekset banaanisoseeseen ja kaada taikina leipävuokaan. Voit myös jakaa taikinan muffinivuokiin.
  4.  Paista uunissa 30–40 minuuttia ja anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen maistamista.

VINKKI: Banaanileipä onnistuu myös vehnäjauhoista, mutta silloin leivästä ei tule gluteenitonta.

VINKKI: Saat banaanileipään vaihtelua lisäämällä taikinaan ½–1
dl rouhittuja pähkinöitä, taateleita tai tummaa suklaata. Lisää 1 tl
maustetta, kuten kanelia, taikinaan halutessasi.

VINKKI: Voit valmistaa taikinasta myös banaanimuffineita levittämällä sen voideltuun muffinipeltiin tai muffinivuokiin. Muffineille riittää noin 15 minuutin paistoaika.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 151 kcal/annos
  • Rasva 6.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.8 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 6.7 mg
  • Kalsium 33.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 3.6 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*