Banaaniletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/maukas_arki_banaaniletut_vaaka_h.jpg
Banaaniletut
Helpot banaaniletut esimerkiksi aamupalaksi tai välipalaksi! Tarjoa mieleisten lisukkeiden kanssa.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Isänpäivä
- Jälkiruoat
- Maidoton
- Välipalat
- Äitienpäivä
Valmistusohje
2 banaania
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
ruokaöljyä, margariinia tai voita paistamiseen
- Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla kulhossa.
- Riko kananmunat banaanin joukkoon ja sekoita.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot banaani-munaseokseen.
- Kuumenna pieni määrä rasvaa paistinpannulla tai lettupannulla. Nostele pannulle taikinaa kahden ruokalusikan avulla.
- Paista pari minuuttia, käännä letut lastalla ja paista myös toiselta puolelta pari minuuttia. Paista näin koko taikina. Tarjoa sellaisenaan tai sokerilla makeutetun puolukkasurvoksen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki / annos
0.25 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 164 kcal
- Rasva 5.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 4.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 21.8 g
- Sokerit 8.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Natrium 83.3 mg
- Kalsium 68.1 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 6.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
0.35 tlLeivinjauhe
-
2 kplBanaani, kuorittu
-
0.42 cupVehnäjauho, valkoinen
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore