Banaaniletut

Helpot banaaniletut esimerkiksi aamupalaksi tai välipalaksi! Tarjoa mieleisten lisukkeiden kanssa.

4 annosta

Valmistusohje

2 banaania
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
ruokaöljyä, margariinia tai voita paistamiseen

  1. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla kulhossa.
  2. Riko kananmunat banaanin joukkoon ja sekoita.
  3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot banaani-munaseokseen.
  4. Kuumenna pieni määrä rasvaa paistinpannulla tai lettupannulla. Nostele pannulle taikinaa kahden ruokalusikan avulla.
  5. Paista pari minuuttia, käännä letut lastalla ja paista myös toiselta puolelta pari minuuttia. Paista näin koko taikina. Tarjoa sellaisenaan tai sokerilla makeutetun puolukkasurvoksen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 164 kcal/annos
  • Rasva 5.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 21.8 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 83.3 mg
  • Kalsium 68.1 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 6.3 mg