Banaaniletut

2 annosta

Valmistusohje

1 banaani
3 rkl sileää maapähkinävoita
0,5 dl vauvalle sopivaa kasvijuomaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 mm ceylonkanelia
1 mm leivinjauhetta
rypsiöljyä paistamiseen

1. Soseuta banaani haarukalla pienessä kulhossa ja sekoita siihen maapähkinävoi.
2. Lisää ja sekoita seokseen kasvijuoma.
3. Sekoita kaneli ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää kuivat aineet banaani-maapähkinävoiseokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota n. 10 minuuttia.
4. Kuumenna lettupannu tai tavallinen paistinpannu. Lisää hieman öljyä pannuun ja nosta taikinaa lettupannun koloihin tai tavalliselle paistinpannulle neljään kekoon. Paista pari minuuttia ja käännä. Paista vielä noin minuutti.
5. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreiden kotimaisten marjojen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 477 kcal/annos
  • Rasva 31.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Proteiini 13 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36 g
  • Sokerit 10.4 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 214.8 mg
  • Kalsium 52.5 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 6 mg