Banaanimuromysli
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
7 dl (250 g) kaurahiutaleita
1 1/2 dl (80 g) mantelirouhetta
1 1/2 dl (80 g) auringonkukansiemeniä
(ripaus suolaa)
ripaus aitoa vaniljaa tms.
2 kypsää banaania
3 rkl rypsiöljyä
halutessasi:
kanelia, kardemumma tai maapähkinävoi
1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
2. Soseuta banaanit sileäksi soseeksi. Saat sitä makeampaa mysliä, mitä kypsempiä banaaneja käytät – pilkulliset sopivat tähän hyvin.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon banaanisose ja öljy, sekoita hyvin.
4. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 100–125 asteessa n. 1,5 tuntia, kunnes mysli on kuivaa ja rapeaa. Tarkkaile, että ei pala.
5. Nauti esimerkiksi jogurtin kanssa.
Makuvinkkejä:
– Kanelilla lisämakua: Lisää kuivien aineiden joukkoon 3/4 tl kanelia.
– Pähkinäinen mysli: Sekoita 2 rkl maapähkinävoita soseutettavien banaanien joukkoon.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 173 kcal/annos
- C-vitamiini 2.7 mg
- Rauta 1.8 mg
- Kalsium 29.9 mg
- Natrium 1.3 mg
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Sokerit 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
- Proteiini 5.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Rasva 9.5 g
Pääraaka-aineet
-
250 gkaurahiutaleita
-
80 gmantelirouhetta
-
80 gauringonkukansiemeniä
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)banaania
-
3 rklrypsiöljyä