Banh mi- patongit

Vietnamilaiset patongit, joissa näkyvät vietnamilaisen keittiön ranskalaisvaikutteet! Käytä vegaanisiin patonkeihin tofua ja vegemajoneesia.

4 annosta

Valmistusohje

Pikkelöidyt kasvikset:
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
0,5 tl suolaa
2 porkkanaa
4 retiisiä (tai daikon-juurta)

Majoneesikastike:
1 dl majoneesia
1 rkl sriracha-kastiketta

1 patonki
250 g broilerin fileesuikaleita
puolikas kurkku
tuoreita yrttejä (esim. korianteria, thaibasilikaa tai minttua)
tuoretta chiliä, kevätsipulia

  1. Valmista ensin pikkelöintiliemi. Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä liemi jäähtymään ja sekoita joukkoon riisiviinietikka sekä suola.
  2. Pilko porkkanat ja retiisit ohuiksi tikuiksi. Sekoita ne liemeen ja jätä pikkelöitymään. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä. Laita silloin vihannekset liemessään jääkaappiin.
  3. Sekoita sriracha majoneesin joukkoon ja jätä maustumaan. Kypsennä broilerit rasvassa pannulla ja mausta makusi mukaan suolalla. Pilko kurkku ohuiksi tikuiksi. Viipaloi chili ja
    kevätsipuli.
  4. Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise palat sivusta auki. Voitele patongit majoneesilla ja täytä kanalla, pikkelöidyillä kasviksilla, kurkulla ja yrteillä. Voit lisätä patonkien sisään myös tuoretta chiliä ja kevätsipulia maun mukaan.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 135 kcal/annos
  • Rasva 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 15.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 14.5 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 646.9 mg
  • Kalsium 35.8 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 9.2 mg