Banh mi -patongit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Aasia_Martat_bahn_mi_H-1.jpg
Banh mi -patongit
Valmistusohje
Pikkelöidyt kasvikset
0,5 dl vettä
1 rkl sokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
0,5 tl suolaa
2 porkkanaa
4 retiisiä (tai daikon-juurta)
Majoneesikastike
1 dl majoneesia
1 rkl sriracha-kastiketta
1 patonki
250 g broilerin fileesuikaleita
puolikas kurkku
tuoreita yrttejä (esim. korianteria, thaibasilikaa tai minttua)
(tuoretta chiliä, kevätsipulia)
- Valmista ensin pikkelöintiliemi. Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä liemi jäähtymään ja sekoita joukkoon riisiviinietikka sekä suola.
- Pilko porkkanat ja retiisit ohuiksi tikuiksi. Sekoita ne liemeen ja jätä pikkelöitymään. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä. Laita silloin vihannekset liemessään jääkaappiin.
- Sekoita sriracha majoneesin joukkoon ja jätä maustumaan.
- Kypsennä broilerit rasvassa pannulla ja mausta makusi mukaan suolalla.
- Pilko kurkku ohuiksi tikuiksi. Viipaloi chili ja kevätsipuli.
- Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise palat sivusta auki. Voitele patongit majoneesilla ja täytä kanalla, pikkelöidyillä kasviksilla, kurkulla ja yrteillä. Voit lisätä patonkien sisään myös tuoretta chiliä ja kevätsipulia maun mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.51 kg CO2 ekv
- Energia 349 kcal/annos
- Rasva 17.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 18.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.3 g
- Sokerit 4.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 588.8 mg
- Kalsium 29.8 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 4.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Kurkku
-
250 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
175 gVaalea leipä, patonki/ranskanleipä, vesi, vehnäjauho, teollinen
-
80 gMajoneesi, kotitekoinen
-
50 gRetiisi
-
1 pieni annos (40.0 g)Porkkana
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklViinietikka
-
1 rklSokeri