Banoffee-leivokset

20 annosta

Valmistusohje

300 g voita tai margariinia
3 (kypsää) banaania
5 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
n. 2,5 dl kinuskikastiketta (ks. erillinen ohje tai käytä kaupan valmista kastiketta)
n. 150 g banaanilastuja

  1. Kuori banaanit ja soseuta ne kulhossa haarukalla. Lisää pehmeä rasva ja fariinisokeri ja vaahdota sähkövatkaimella.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa jokaisen jälkeen hetki.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri. Lisää sitten taikinaan jauhoseos ja jogurtti nuolijalla tai lastalla käännellen.
  4. Levitä taikina leivinpaperille syvälle uunipellille ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi puisella cocktailtikulla.
  5. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa sitten neliöiksi (n. 30 kpl). Nostele palat tarjoilulautaselle ja lusikoi jokaiselle hieman kinuskikastiketta ja koristele banaanilastulla.

Vinkki! Banoffee-leivokset voi pakastaa ilman kuorrutusta.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 278 kcal/annos
  • Rasva 10.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 41.9 g
  • Sokerit 24.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 99 mg
  • Kalsium 32.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg