Banoffee-leivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/04/sujuva_arki_martat_banoffee-_leivokset_vaaka_h.jpg
Banoffee-leivokset
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kasvis
- Makea leivonta
Valmistusohje
300 g voita tai margariinia
3 (kypsää) banaania
5 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
n. 2,5 dl kinuskikastiketta (ks. erillinen ohje tai käytä kaupan valmista kastiketta)
n. 150 g banaanilastuja
- Kuori banaanit ja soseuta ne kulhossa haarukalla. Lisää pehmeä rasva ja fariinisokeri ja vaahdota sähkövatkaimella.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa jokaisen jälkeen hetki.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri. Lisää sitten taikinaan jauhoseos ja jogurtti nuolijalla tai lastalla käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperille syvälle uunipellille ja paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi puisella cocktailtikulla.
- Anna jäähtyä hieman ja leikkaa sitten neliöiksi (n. 30 kpl). Nostele palat tarjoilulautaselle ja lusikoi jokaiselle hieman kinuskikastiketta ja koristele banaanilastulla.
Vinkki! Banoffee-leivokset voi pakastaa ilman kuorrutusta.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.28 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 278 kcal/annos
- Rasva 10.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.2 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 41.9 g
- Sokerit 24.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 99 mg
- Kalsium 32.3 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
6 iso (kpl) (50.0 g)Kananmuna, tuore
-
350 gSokeri
-
200 gJälkiruokakastike, kinuskikastike
-
150 gJogurtti, maustamaton, rasvaton
-
390 gVehnäjauho, valkoinen
-
450 gBanaanit
-
300 gMargariini 40%, teollinen tuotekeskiarvo