Valmistusohje

noin 45 kpl

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
4 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
4 keltuaista
2 dl ruokakermaa
200 g voita (tai margariinia)
1 rkl vaniljasokeria

Sokerikuorrutus:
3–4 dl tomusokeria
2 rkl vettä
(karamelliväriä)

Koristeeksi:
kakunkoristeita

  1. Sekoita pehmeään rasvaan sokeri, muna ja jauhot.
  2. Painele taikinaa ohuelti pieniin (halk. noin 6 cm), voideltuihin bebevuokiin.
  3. Paista 175°C:ssa 12–15 minuuttia.
  4. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan ja kumoa varovasti.
  5. Valmista täyte: Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan.
  6. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi.
  7. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja sekoita kiisseliin. Mausta vaniljasokerilla. Täytä leivospohjat kiisselillä.
  8. Tee sokerikuorrutus: Sekoita tomusokeriin nestettä sen verran, että seos on helppo levittää leivosten päälle. Voit värjätä kuorrutuksen karamellivärillä.
  9. Levitä seos leivosten pinnalle. Ripottele päälle kakunkoristeita.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 133 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 8.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Proteiini 1.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
  • Sokerit 8.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 63.3 mg
  • Kalsium 8.4 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0 mg
Jaa sivu