Berunalastut eli perunalastut
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki (lapsille)
- Lasten juhlat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
5 suurta perunaa kuorineen
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
(mustapippuria)
1. Harjaa perunat hyvin ja huuhtele.
2. Vuole perunoista juustohöylällä ohuita viipaleita.
3. Huutele viipaleet vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla.
4. Nosta viipaleet kulhoon, lisää joukkoon öljy ja valitsemasi mausteet. Sekoita hyvin.
5. Levitä viipaleet kahdelle tai kolmelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Viipaleet eivät saa olla päällekkäin.
6. Paista uunissa 225°C:ssa 20-30 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat.
Lastut sopivat naposteltaviksi ja hampurilaisten kanssa nautittavaksi.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 115 kcal/annos
- Rasva 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 466.3 mg
- Kalsium 5.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 8.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Ainesosat
-
1 tlPaprikajauhe
-
1 tlMausteet, valkosipulijauhe
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
500 gPeruna, punnittu kuorineen