Berunalastut eli perunalastut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perunasipsit.jpg
Valmistusohje
5 suurta perunaa kuorineen
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
(mustapippuria)
1. Harjaa perunat hyvin ja huuhtele.
2. Vuole perunoista juustohöylällä ohuita viipaleita.
3. Huutele viipaleet vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla.
4. Nosta viipaleet kulhoon, lisää joukkoon öljy ja valitsemasi mausteet. Sekoita hyvin.
5. Levitä viipaleet kahdelle tai kolmelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Viipaleet eivät saa olla päällekkäin.
6. Paista uunissa 225°C:ssa 20-30 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat.
Lastut sopivat naposteltaviksi ja hampurilaisten kanssa nautittavaksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
115
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 466.3 mg
- Kalsium 5.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 8.5 mg
Ainesosat
-
1 tlPaprikajauhe
-
1 tlMausteet, valkosipulijauhe
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
500 gPeruna, punnittu kuorineen
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus