Valmistusohje

5 suurta perunaa kuorineen
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
(mustapippuria)

1. Harjaa perunat hyvin ja huuhtele.
2. Vuole perunoista juustohöylällä ohuita viipaleita.
3. Huutele viipaleet vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla.
4. Nosta viipaleet kulhoon, lisää joukkoon öljy ja valitsemasi mausteet. Sekoita hyvin.
5. Levitä viipaleet kahdelle tai kolmelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Viipaleet eivät saa olla päällekkäin.
6. Paista uunissa 225°C:ssa 20-30 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat.

Lastut sopivat naposteltaviksi ja hampurilaisten kanssa nautittavaksi.

Ainesosat

  • 500 g
    Peruna, punnittu kuorineen
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mausteet, valkosipulijauhe
  • 1 tl
    Paprikajauhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 115 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 5.5 mg
  • Natrium 466.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 5.6 g
Jaa sivu