Bombay curry

G
8 annosta

Valmistusohje

1 kg naudan paahtopaistia
2-3 rkl öljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chilipalkoa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
1 ½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
0,5 tl chilipippuria
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1-2 tl suolaa
2-4 dl vettä
(1 pieni tlk kookosmaitoa)

  1. Leikkaa liha noin 2 sentin kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista lihat muutamassa erässä.
  3. Lisää lihojen joukkoon kuoritut/hienonnetut valkosipulinkynnet, sipulit ja chilipalot, rouhitut korianterinsiemenet ja muut mausteet, kuullota hetki.
  4. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi.
  5. Anna padan hautua hiljalleen niin kauan, että liha on mureaa eli 1,5-2h tai niin kauan, että liha on mureaa. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  6. Sekoita joukkoon kookosmaito. Sen tilalla voit käyttää myös ruokakermaa. Kuumenna.
  7. Maista ja mausta mieleiseksi.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.97 kg CO2 ekv
  • Energia 205 kcal/annos
  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 28 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 514 mg
  • Kalsium 29.7 mg
  • Rauta 4.8 mg
  • C-vitamiini 21.1 mg