Bombay curry
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Bombay.jpg
Bombay curry
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 kg naudan paahtopaistia
2-3 rkl öljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chilipalkoa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
1 ½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
0,5 tl chilipippuria
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1-2 tl suolaa
2-4 dl vettä
(1 pieni tlk kookosmaitoa)
- Leikkaa liha noin 2 sentin kuutioiksi.
- Kuumenna öljy padassa ja ruskista lihat muutamassa erässä.
- Lisää lihojen joukkoon kuoritut/hienonnetut valkosipulinkynnet, sipulit ja chilipalot, rouhitut korianterinsiemenet ja muut mausteet, kuullota hetki.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi.
- Anna padan hautua hiljalleen niin kauan, että liha on mureaa eli 1,5-2h tai niin kauan, että liha on mureaa. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Sekoita joukkoon kookosmaito. Sen tilalla voit käyttää myös ruokakermaa. Kuumenna.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
Testattu Marttakeittiössä
1.97 kg CO2 ekv
- Energia 205 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 28 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.5 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 514 mg
- Kalsium 29.7 mg
- Rauta 4.8 mg
- C-vitamiini 21.1 mg
Pääraaka-aineet
-
400 gVesi, vesijohtovesi
-
1000 gNaudanpaisti
-
1 tsp, wholeKuminan siemenet
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
400 gTomaattimurska
-
0.5 tlMausteet, chilijauhetta
-
1 1/2 tlkurkuma, jauhettu
-
10 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1 rklKorianterin siemeniä
-
2 kplChili, vihreä, tuore
-
10 gValkosipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 1/2 rklRypsiöljy