Bombay curry
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Bombay.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 kg naudan paahtopaistia
2-3 rkl öljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chilipalkoa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
1 ½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilipippuria
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
(1 pieni tlk kookosmaitoa)
- Leikkaa liha noin 2 sentin kuutioiksi ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy padassa ja ruskista hienonnettuja sipuleita siinä kevyesti.
- Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja chilipalot, rouhitut korianterinsiemenet ja muut mausteet.
- Lisää joukkoon kahdessa, kolmessa erässä lihapalat. Kääntele niitä, jotta ne saavat kauttaaltaan väriä ja maustuvat.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja suola.
- Anna padan hautua hiljalleen niin kauan, että liha on mureaa eli reilu tunti.
- Sekoita joukkoon kookosmaito. Sen tilalla voit käyttää myös ruokakermaa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
205
kcal/annos
2 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 21.1 mg
- Rauta 4.8 mg
- Kalsium 28.6 mg
- Natrium 373 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.6 g
- Proteiini 28 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Rasva 7.9 g
Ainesosat
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10 gValkosipuli
-
2 kplChili, vihreä, tuore
-
1 rklKorianterin siemeniä
-
10 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1 1/2 tlkurkuma, jauhettu
-
1 tlMausteet, chilijauhetta
-
400 gTomaattimurska
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tsp, wholeKuminan siemenet
-
1000 gNaudanpaisti