Valmistusohje

1 kg naudan paahtopaistia
2-3 rkl öljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chilipalkoa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
1 ½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilipippuria
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
(1 pieni tlk kookosmaitoa)

  1. Leikkaa liha noin 2 sentin kuutioiksi ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista hienonnettuja sipuleita siinä kevyesti.
  3. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja chilipalot, rouhitut korianterinsiemenet ja muut mausteet.
  4. Lisää joukkoon kahdessa, kolmessa erässä lihapalat. Kääntele niitä, jotta ne saavat kauttaaltaan väriä ja maustuvat.
  5. Lisää joukkoon tomaattimurska ja suola.
  6. Anna padan hautua hiljalleen niin kauan, että liha on mureaa eli reilu tunti.
  7. Sekoita joukkoon kookosmaito. Sen tilalla voit käyttää myös ruokakermaa.

 

Ainesosat

  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 10 g
    Valkosipuli
  • 2 kpl
    Chili, vihreä, tuore
  • 1 rkl
    Korianterin siemeniä
  • 10 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1 1/2 tl
    kurkuma, jauhettu
  • 1 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tsp, whole
    Kuminan siemenet
  • 1000 g
    Naudanpaisti

Reseptin ravintosisältö

Energia 205 kcal/annos
  • Rasva 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 28 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.6 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 373 mg
  • Kalsium 28.6 mg
  • Rauta 4.8 mg
  • C-vitamiini 21.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu