Valmistusohje

1 kg naudan paahtopaistia
2-3 rkl öljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chilipalkoa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
1 ½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilipippuria
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
(1 pieni tlk kookosmaitoa)

  1. Leikkaa liha noin 2 sentin kuutioiksi ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista hienonnettuja sipuleita siinä kevyesti.
  3. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja chilipalot, rouhitut korianterinsiemenet ja muut mausteet.
  4. Lisää joukkoon kahdessa, kolmessa erässä lihapalat. Kääntele niitä, jotta ne saavat kauttaaltaan väriä ja maustuvat.
  5. Lisää joukkoon tomaattimurska ja suola.
  6. Anna padan hautua hiljalleen niin kauan, että liha on mureaa eli reilu tunti.
  7. Sekoita joukkoon kookosmaito. Sen tilalla voit käyttää myös ruokakermaa.

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 205 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 21.1 mg
  • Rauta 4.8 mg
  • Kalsium 28.6 mg
  • Natrium 373 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.6 g
  • Proteiini 28 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 7.9 g
Jaa sivu