Kasvis-borschkeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

2 sipulia
2–3 valkosipulinkynttä
5 punajuurta
100 g juuriselleriä
100 g palsternakkaa tai porkkanaa
1 rkl öljyä
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
n. 2 rkl punaviinietikkaa
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
0,25 tl jauhettua valkopippuria
200 g (puna)hapankaalia

Pinnalle: smetanaa tai kaurafraichea, persiljaa

1.Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta juurekset.
2.Mitä hienompaa raaste on, sitä nopeammin se kypsyy. Tai leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi.

3.Kuullota sipuleita ja juuresraastetta öljyssä kattilassa pari minuuttia.
4.Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, punaviinietikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
5.Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
6.Kääntele sekaan hapankaali. Kuumenna, tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.
7.Tarjoa keiton kanssa smetanaa ja hienonnettua persiljaa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.69 kg CO2 ekv
  • Energia 154 kcal/annos
  • Rasva 6.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.3 g
  • Sokerit 13.2 g
  • Kuitu, kokonais- 6.6 g
  • Natrium 1786.9 mg
  • Kalsium 96.4 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 46.1 mg