Valmistusohje

2 sipulia
(2–3 valkosipulinkynttä)
5 punajuurta
100 g juuriselleriä
100 g palsternakkaa tai porkkanaa
1 rkl öljyä
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
n. 2 rkl punaviinietikkaa
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
0,25 tl jauhettua valkopippuria
200 g (puna)hapankaalia

Pinnalle: smetanaa, persiljaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta juurekset. Mitä hienompaa raaste on, sitä nopeammin se kypsyy. Voit myös leikata juurekset ohuiksi tikuiksi. Kuullota sipuleita ja juuresraastetta öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot, punaviinietikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapsa-kan kypsiä. Kääntele sekaan hapankaali. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa smeta-naa ja hienonnettua persiljaa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 137 kcal/annos
  • C-vitamiini 43.4 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 76.5 mg
  • Natrium 1194.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Sokerit 13.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.3 g
  • Proteiini 3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 5.2 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*