Ainesosat

  • 4000 g
    Kurkku
  • 6 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 340 g
    Paprika, punainen
  • 2 1/2 dl
    Väkiviinaetikka
  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 5 dl
    Sokeri
  • 5 g
    Piparjuuri
  • 510 g
    Paprika, vihreä
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 1 tbsp, whole
    Kuminan siemenet
  • 1/4 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 26 kcal/annos
  • C-vitamiini 16.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 13.8 mg
  • Natrium 3.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 5.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.3 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Valmistusohje

4 kg pieniä avomaankurkkuja
6 suurta sipulia
3 vihreää paprikaa
2 punaista paprikaa

liemi:
2 1/2 dl väkiviinaetikkaa
2 1/2 dl vettä
4 – 6 dl sokeria
1 rkl murskattuja sinapinsiemeniä
3 kokonaista neilikkaa
1 pala muskottikukkaa
hiukan raastettua piparjuurta

  1. Pese vihannekset puhtaiksi, kuori sipulit ja poista paprikoista siemenet.
  2. Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi, kurkut kuorineen.
  3. Pane kasvikset isoon kattilaan.
  4. Sekoita etikkaliemen ainekset piparjuurta lukuunottamatta toiseen kattilaan, kiehauta ja kaada liemi kasvisten päälle.
  5. Keitä hiljalleen ilman kantta kunnes seos on paksua. Lisää piparjuuri.
  6. Tölkitä ja säilytä viileässä.
Jaa sivu