Bostonkurkku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
Bostonkurkku
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
4 kg pieniä avomaankurkkuja
6 suurta sipulia
3 vihreää paprikaa
2 punaista paprikaa
liemi:
2 1/2 dl väkiviinaetikkaa
2 1/2 dl vettä
4 – 6 dl sokeria
1 rkl murskattuja sinapinsiemeniä
3 kokonaista neilikkaa
1 pala muskottikukkaa
hiukan raastettua piparjuurta
- Pese vihannekset puhtaiksi, kuori sipulit ja poista paprikoista siemenet.
- Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ohuiksi suikaleiksi, kurkut kuorineen.
- Pane kasvikset isoon kattilaan.
- Sekoita etikkaliemen ainekset piparjuurta lukuunottamatta toiseen kattilaan, kiehauta ja kaada liemi kasvisten päälle.
- Keitä hiljalleen ilman kantta kunnes seos on paksua. Lisää piparjuuri.
- Tölkitä ja säilytä viileässä.
0.16 kg CO2 ekv
- Energia 26 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.3 g
- Sokerit 5.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 3.3 mg
- Kalsium 13.8 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 16.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tspNeilikka, jauhettu
-
1 tbsp, wholeKuminan siemenet
-
1/4 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
510 gPaprika, vihreä
-
5 gPiparjuuri
-
5 dlSokeri
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 1/2 dlVäkiviinaetikka
-
340 gPaprika, punainen
-
6 iso annos (100.0 g)Sipuli
-
4000 gKurkku