Boxty-perunaletut

Boxty on irlantilainen perunapannukakku, jossa käytetään perunaa sekä raakana että kypsänä. Hyödynnä edellisen päivän keitetyt perunat tai perunamuusi tähän herkkuun. Boxty sopii niin aamiaiselle, päivälliselle kuin vaikka cocktailpalaksikin.

4 annosta

Valmistusohje

Taikina:
200 g jauhoista perunaa keitettynä tai 2,5 dl perunamuusia
200 g jauhoista perunaa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
2,5 dl maitoa tai kaurajuomaa

Paistamiseen:
rypsiöljyä

Tarjoiluun:
Vuohenjuusto tai kauravuusto
Satokauden hillo, chutney tai kompotti

  1. Kuori ja keitä n. 200 g perunaa, kunnes ne ovat pehmeitä. Survo keitetyt perunat hienoksi muusiksi. Vaihtoehtoisesti käytä edellisen päivän keitetyt perunat tai perunamuusi.
  2. Kuori ja raasta n. 200 g raakaa perunaa raasteeksi. Painele raastetta tarvittaessa kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.
  3. Sekoita perunamuusi ja -raaste, vehnäjauhot ja suola isossa kulhossa.
  4. Lisää neste ja sekoita hyvin, kunnes taikina on tasaista. Taikinan tulee olla hieman paksua. Jos taikina on liian jäykkää, lisää hieman enemmän nestettä.
  5. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla keskilämmöllä. Voit käyttää lettupannua tai lusikoida taikinaa isolle pannulle ja tehdä haluamasi kokoisia lettuja.
  6. Paista boxtyja noin 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  7. Tarjoile boxtyt esimerkiksi juuston ja satokauden hillon tai chutneyn kera.

 

VINKKI: Viipaloi yli jääneet boxtyt ja paista niistä kiertoilmakypsentimessä (Airfryer) rapeita boxty-sipsejä. Syö ranskalaisten tapaan.

 

Testattu Marttakeittiössä.

 

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.4 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 270 kcal/annos
  • Rasva 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 48.7 g
  • Sokerit 4.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 625.1 mg
  • Kalsium 16.3 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 8.6 mg