Valmistusohje

Pohja:
125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria

Pinnalle:
n. ½ dl mantelilastuja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
sokeria
noin 1 litra mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä

Valmista pohjataikina.
1.Vatkaa pehmeä margariini tai voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Erota kananmunista keltuaiset ja valuaiset eri kulhoihin.
3. Lisää keltuaiset taikinaan yksitellen hyvin vatkaten.
4. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

Valmista marenki.
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Levitä marenki pohjalevyn päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut.
3. Paista 175°C:ssa 20–30 minuuttia kunnes marenki on kauniin ruskea.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kahtia.

Täytä kakku.
1. Vaahdota kerma.
2. Lisää kerman joukkoon rahka ja pilkotut hedelmät tai marjat.
3. Levitä täyte toiselle levylle marenkikerroksen päälle.
4. Nosta toinen levy päälle niin, että kaunis marenki jää pinnalle.

Halutessasi voit koristella kakun hedelmillä tai marjoilla.

Ainesosat

  • 125 g
    Voi
  • 1 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 15 g
    Manteli
  • 2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 10 dl
    Mansikka
  • 40 g
    Kananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
  • 80 g
    Kananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 2 rkl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 442 kcal/annos
  • C-vitamiini 37.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 241.2 mg
  • Natrium 301.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 37.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.6 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 14.6 g
  • Rasva 24.2 g
Jaa sivu