Broileri-juurespelti

G
6 annosta

Valmistusohje

1 kg maustamattomia broilerin koipireisiä
2 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
2 tl suolaa
1 pieni sitruuna

600 g palsternakkaa
3 isoa perunaa (kiinteä lajike)
3 keskikokoista purjoa
2 rkl rypsiöljyä1 rkl kuivattua tai 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
0,75 tl suola

  1. Kuivaa koipireidet talouspaperilla ja leikkaa ne nivelen kohdalta koiveksi ja reisipalaksi. Nosta palat kulhoon ja lisää öljy, hunaja ja suola. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kääntele viipaleet broilerien joukkoon ja anna maustua.
  2. Pese ja jos haluat, kuori palsternakat ja perunat. Leikkaa palsternakoista kanta pois. Paloittele kasvikset lohkoiksi.
  3. Leikkaa purjoista vihreä osa pois, halkaise valkoinen osa ja huuhtele huolellisesti. Paloittele purjo noin 5 cm paloiksi.
  4. Nosta kaikki kasvikset isolle uunipellille tai -pannulle leivinpaperin päälle, valuta päälle öljy. Mausta rosmariinilla ja suolalla. Paista kasviksia ensin 200-asteisesssa uunissa 10 minuuttia.
  5. Nosta pelti uunista ja lisää broilerit sitruunaviipaleineen. Jatka paistamista vielä 40–45 minuuttia, kunnes broileri on kypsä (sisälämpötila 75 astetta). Tarjoa esim. helpon valkopapulisäkkeen kanssa.

Vinkki! Käytä purjon vihreä osa kasvisliemeen tai tuomaan makua pataruokiin.

Hiilijalanjälki
1.53 kg CO2 ekv
  • Energia 610 kcal/annos
  • C-vitamiini 35.7 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • Kalsium 127.5 mg
  • Natrium 1221.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.8 g
  • Sokerit 17.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46 g
  • Proteiini 29.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.9 g
  • Rasva 36.5 g