Valmistusohje

10 hengen annos

n. 1 kg valkokaalia
4 (300 g) sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 l kanalientä
n. 400 g kypsää broileria (grillattua tai paistettua)
3 maustekurkkua
hienonnettua tilliä

suolaa, mustapippuria

 

1. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit.
2. Lisää kasvikset kiehuvaan kanaliemeen ja kypsennä vähintään puoli tuntia.
3. Lisää kypsät pienet broilerinpalat, suikaloitu maustekurkku ja tillisilppu. Kuumenna.
4. Maista ja mausta keitto oman maun mukaan.

Testattu Marttakeittiössä

 

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 124 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 13.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.4 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 1683.3 mg
  • Kalsium 73.2 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 41 mg