Valmistusohje

2-3 broilerin rintaleikettä
1 rkl rasvaa
1 sipuli
1 palsternakka
1 omena
2 porkkanaa
1-2 tl currya
1,2 l vettä
3 kanaliemikuutiota
1/2 dl riisiä
suolaa, valkopippuria, hienonnettua persiljaa

  1. Poista rintaleikkeistä luut ja nahka. Leikkaa liha kuutioiksi.
  2. Hienonna sipuli ja leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi.
  3. Ruskista broilerikuutiot ja sipuli paksupohjaisessa kattilassa.
  4. Lisää joukkoon muut kasvikset ja curry ja anna niiden pehmetä hetki.
  5. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kun keitto alkaa kiehua, lisää riisi.
  6. Anna kypsyä noin 15 minuuttia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  7. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Ainesosat

  • 2 1/2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Broileri, rintaleike, nahkoineen
  • 1 rkl
    Voi
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 150 g
    Palsternakka
  • 1 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 1/2 tl
    Mausteet, currya
  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
  • 1/2 dl
    Riisi tumma
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Persilja

Reseptin ravintosisältö

Energia 337 kcal/annos
  • C-vitamiini 16 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 69.9 mg
  • Natrium 2072.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 9.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.9 g
  • Proteiini 29.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 14.1 g
Jaa sivu