Broileri-kasviskeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

300g broilerin fileesuikaleita
suolaa, valkopippuria
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 palsternakka
1 omena
2 porkkanaa
1 tl currya
1 tl broilerimaustetta
1,2 l vettä
1 kanaliemikuutio
3/4 dl riisiä
broilerimaustetta, hienonnettua persiljaa

  1. Hienonna sipuli ja leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi.
  2. Ruskista broilerisuikaleet ja sipuli öljyssä paksupohjaisessa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää joukkoon muut kasvikset, curry sekä broilerimauste ja anna niiden pehmetä hetki.
  4. Lisää vesi ja liemikuutio. Kun keitto alkaa kiehua, lisää riisi.
  5. Anna kypsyä noin 15 minuuttia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  6. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.11 kg CO2 ekv
  • Energia 246 kcal/annos
  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 18 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.6 g
  • Sokerit 9.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Natrium 890.7 mg
  • Kalsium 63.5 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 16 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus