Valmistusohje

2-3 broilerin rintaleikettä
1 rkl rasvaa
1 sipuli
1 palsternakka
1 omena
2 porkkanaa
1-2 tl currya
1,2 l vettä
3 kanaliemikuutiota
1/2 dl riisiä
suolaa, valkopippuria, hienonnettua persiljaa

  1. Poista rintaleikkeistä luut ja nahka. Leikkaa liha kuutioiksi.
  2. Hienonna sipuli ja leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi.
  3. Ruskista broilerikuutiot ja sipuli paksupohjaisessa kattilassa.
  4. Lisää joukkoon muut kasvikset ja curry ja anna niiden pehmetä hetki.
  5. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kun keitto alkaa kiehua, lisää riisi.
  6. Anna kypsyä noin 15 minuuttia. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
  7. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Ainesosat

  • 1 1/2 tl
    Mausteet, currya
  • 12 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Riisi tumma
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Persilja
  • 2 1/2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Broileri, rintaleike, nahkoineen
  • 1 rkl
    Voi
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 150 g
    Palsternakka
  • 1 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 3 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää

Reseptin ravintosisältö

Energia 337 kcal/annos
  • Rasva 14.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Proteiini 29.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.9 g
  • Sokerit 9.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 2072.9 mg
  • Kalsium 69.9 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 16 mg

Kommentit (4)

  1. Hei, tein ko. keittoa 2 kertaa ohjeen mukaisesti, molemmilla kerroilla meinasin unohtaa broilerit. Kas eipä niitä ohjeessa missään vaiheessa pyydetä laittamaankaan 😉
    No tulihan ne toki laitettua. Omenan jätin keitosta pois, koska tapanani on tehdä keittoa useammKsi päiväksi;ilmeisesti omena happamoitti keiton jonka syystä keitto happamoitui 3. päivänä.

    • Kiitos palautteesta. Pitää muotoilla ohje paremmin.

  2. Mitä vihanneksia voi lisätä kalakeittoon?

    • Kiitos viestistä. Perinteisesti kalakeittoon on laitettu kalojen lisäksi perunaa ja sipulia. Vaihtelua voi saada purjosta, fenkolista, porkkanasta. palsternakasta, lantusta. Jos pitää jonkun vihanneksen mausta niin voi kokeilla miten sen sopii keittoon. Valmiita pakastettuja keittojuureksia tai papu/porkkana/kukkakaali/herne sekoitusta, miksi ei. Kesällä käyttäisin tuoreita vihanneksia nyt kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisia. Kyse on varmaan kokonaisuudesta, eli mitä tulee lisäksi, onko vain kalaliemi vai lisätäänkö keittoon tuorejuustoa vai kermaa. Kokonaisuuden täydentää tuore tilli ja mukaan makua antamaan ehkä sitruunaa. Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja! Hyvää kesän jatkoa!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu