Broileri-kauravuoka

6 annosta

Valmistusohje

1 pkt (n. 800 g) broilerinkoipia (maustamaton)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl curryjauhetta
½ tl paprikajauhetta
4 dl ruokakauraa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pkt (200 g) kirsikkatomaatteja
1 ps 300 g pakastevihanneksia tai tuoreita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa tai kesäkurpitsaa
5 dl vettä
1 kpl kanaliemikuutiota
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa 

  1. Kuivaa broilerinkoivet. Sekoita öljyyn mausteet ja hiero seos lihojen pintaan.
  2. Levitä ruokakaura laakeaan uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja puolita tomaatit.
  3. Kiehauta vesi ja liemikuutio. Lisää tomaattimurska ja hienonnetut sipulit. Kaada liemi vuokaan ruokakauran päälle. Levitä tarvittaessa kaura vuoan pohjalle tasaisesti. Jaa tomaatinpuolikkaat päälle ja nosta päällimmäiseksi broilerit.
  4. Peitä vuoka foliolla ja nosta 200-asteiseen uuniin. Poista folio 20 minuutin kuluttua ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia. Tarkista kauran ja broilerinlihan kypsyys ennen tarjoamista.
  5. Tarjoa vuoan kanssa salaattia.

Vinkki: Voit käyttää ruokaan myös broilerinkoipireisiä, mutta pidennä kypsymisaikaa tällöin 15 minuutilla. Ruokaan voi käyttää myös marinoituja koipia tai koipireisiä. Niiden pintaan ei tarvitse hieroa mausteöljyä.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki
1.27 kg CO2 ekv
  • Energia 323 kcal/annos
  • Rasva 15.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 29.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.7 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 842.9 mg
  • Kalsium 50.7 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 31 mg