Broileri-parsakaalipasta
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/one-pot-kana-parsakaalipasta.jpg
		
		Broileri-parsakaalipasta
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 parsakaali (n. 400g)
2 rkl öljyä
n. 300 g broilerin fileesuikaleita
½ tl kurkumaa
1 tl broilerimaustetta
suolaa
300 g täysjyväpastaa
8 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
2 dl pakasteherneitä
n. 70g tuoretta tai pakaste pinaattia
mustapippuria
- Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsakaali, nuppu osa hieman suuremmiksi paloiksi kuin varsi.
 - Kuumenna öljy kattilassa, lisää broilerit ja paista hetki.
 - Lisää sipulit, kurkuma, broilerimauste ja suola. Kääntele ja lisää tarvittaessa samalla tilkka vettä.
 - Lisää kattilaan parsakaalit, pasta, vesi ja liemikuutio ja keitä kannen alla välillä sekoittaen noin 8 minuuttia.
 - Lisää vielä herneet, pinaatti sekä mustapippuria, sekoita varovasti käännellen, kuumenna ja anna tekeytyä vielä pari minuuttia.
 - Maista ja mausta mieleiseksi.
Testattu Marttakeittiössä 
Hiilijalanjälki / annos
							0.83							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 470 kcal
 - Rasva 10.2 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
 - Proteiini 33.4 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 70.4 g
 - Sokerit 3.7 g
 - Kuitu, kokonais- 10.3 g
 - Natrium 878.8 mg
 - Kalsium 113.6 mg
 - Rauta 4.9 mg
 - C-vitamiini 106.1 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								0.5 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								1 tlMausteet, currya
 - 
								70 gPinaatti
 - 
								100 gHerne
 - 
								1 kplKasvisliemikuutio
 - 
								300 gMakaroni, täysjyvä
 - 
								300 gBroileri, rintafilee, nahaton
 - 
								2 rklRypsiöljy
 - 
								400 gParsakaali
 - 
								14 gValkosipuli
 - 
								1 kplSipuli