Broilerinkoivet riisipedillä
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 pkt broilerinkoipia
1 rkl öljyä
3 dl täysjyväriisiä
300-400 g wok-vihanneksia (pakaste9
2 valkosipulinkynttä
7 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
1 tl rouhittua mustapippuria
(1 dl ruokakermaa)
¨
Ota broilerinkoivet jääkaapista huoneenlämpöön. Voitele uunivuoka öljyllä. Kaada vuoan pohjalle riisit. Silppu valkosipulit ja lisää ne sekä vihannekset riisien joukkoon.
Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio. Kaada liemi riisien ja vihannesten päälle. Lisää mustapippuria ja halutessasi ruokakermaa. Aseta koivet riisi-vihannespedille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Kun riisi on kypsää ja broilerit ovat saaneet väriä ja lisä irtoaa hyvin luista, ota vuoka uunista. Anna hetken vetäytyä ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit käyttää wok-vihannesten tilalla myös muita pakastevihanneksia, kuten parsa- ja kukkakaalia tai suikalevihanneksia.
- Energia 434 kcal/annos
- C-vitamiini 49.3 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 46.9 mg
- Natrium 585.8 mg
- Kuitu, kokonais- 5.9 g
- Sokerit 4.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 64.3 g
- Proteiini 25.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 10.1 g
Ainesosat
-
400 gBroileri, koipi-reisi, nahaton
-
1 rklRypsiöljy
-
250 gRiisi tumma
-
400 gWok-kasvikset, vihreä papu, porkkana, paprika, maissi, palsternakka
-
14 gValkosipuli
-
1 kplKasvisliemikuutio