Valmistusohje

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
70 g tomaattisosetta
500 g tomaattimurskaa
1,5 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
¾ – 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
120 g smetanaa TAI kaurafraichea
Pyörykät:
1 dl vettä
1 dl pikakaurahiutaleita
1 kpl kananmuna
400 g (1 pkt) broilerinjauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
Lisäksi:
n. 500 g pastaa TAI perunamuusia

1. Aloita valmistamalla kastike: Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä, kattilassa. Lisää tomaattisose ja -murska. Mittaa vesi tomaattimurskapakkaukseen ja huuhtaise sen avulla loput murskasta kattilaan. Lisää mausteet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä pyöryköiden valmistumisen ajan, n. 10 min.
2. Valmista broileripyörykät: Sekoita kulhossa vesi ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, jauheliha ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta tasakokoisia pyöryköitä.
3. Lisää tomaattikastikkeeseen smetana ja kaada kastike uunivuokaan. Asettele pyörykät kahdella lusikalla kastikkeen päälle.
4. Paista 225 -asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
5. Tarjoa lihapullat keitetyn pastan tai perunamuussin kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 545 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 16.3 mg
  • Rauta 4.3 mg
  • Kalsium 60.5 mg
  • Natrium 711.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 78.2 g
  • Proteiini 26.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
  • Rasva 17.8 g

Katso video