Valmistusohje

Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
70 g tomaattisosetta
500 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
¾ – 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
120 g smetanaa TAI kaurafraichea
Pyörykät:
1 dl vettä
1 dl pikakaurahiutaleita
1 kpl kananmuna
400 g (1 pkt) broilerinjauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl currya
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
Lisäksi:
n. 500 g pastaa TAI perunamuusia

1. Aloita valmistamalla kastike.
2. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Kuullota sipulit öljyssä, kattilassa. Lisää tomaattisose ja -murska. Mittaa vesi tomaattimurskapakkaukseen ja huuhtaise sen avulla loput murskasta kattilaan. Lisää mausteet.
4. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä pyöryköiden valmistumisen ajan noin 10min. Lisää tarvittaessa vettä ja smetana. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
5. Valmista broileripyörykät. Sekoita kulhossa vesi ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, jauheliha ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada kastike uunivuokaan. Asettele pyörykät kahdella lusikalla kastikkeen päälle.
7. Paista 225 -asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
8. Tarjoa lihapullat keitetyn pastan tai perunamuussin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 546 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 17.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
  • Proteiini 26.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 78.4 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 905.7 mg
  • Kalsium 62.3 mg
  • Rauta 4.4 mg
  • C-vitamiini 16.3 mg