-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
Valmistusohje
Tomaattikastike:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl rypsiöljyä
70 g tomaattisosetta
500 g tomaattimurskaa
1,5 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
¾ – 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
120 g smetanaa TAI kaurafraichea
Pyörykät:
1 dl vettä
1 dl pikakaurahiutaleita
1 kpl kananmuna
400 g (1 pkt) broilerinjauhelihaa
0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
Lisäksi:
n. 500 g pastaa TAI perunamuusia
1. Aloita valmistamalla kastike: Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä, kattilassa. Lisää tomaattisose ja -murska. Mittaa vesi tomaattimurskapakkaukseen ja huuhtaise sen avulla loput murskasta kattilaan. Lisää mausteet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä pyöryköiden valmistumisen ajan, n. 10 min.
2. Valmista broileripyörykät: Sekoita kulhossa vesi ja kaurahiutaleet. Anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, jauheliha ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta tasakokoisia pyöryköitä.
3. Lisää tomaattikastikkeeseen smetana ja kaada kastike uunivuokaan. Asettele pyörykät kahdella lusikalla kastikkeen päälle.
4. Paista 225 -asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
5. Tarjoa lihapullat keitetyn pastan tai perunamuussin kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 16.3 mg
- Rauta 4.3 mg
- Kalsium 60.5 mg
- Natrium 711.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.5 g
- Sokerit 7.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 78.2 g
- Proteiini 26.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
- Rasva 17.8 g
Ainesosat
-
1 kplsipuli
-
4 gvalkosipulin kynttä
-
1 rklrypsiöljyä
-
70 gtomaattisosetta
-
500 gtomaattimurskaa
-
250 gvettä
-
1 tlsokeria
-
2 tlkuivattua basilikaa
-
1.5 tlsuolaa
-
0.5 tlmustapippuria
-
120 gsmetanaa
-
7 rklkaurahiutaletta
-
1 kplkananmuna
-
400 gbroilerinjauhelihaa
-
500 gpastaa