Valmistusohje

10 hengelle

1–2 omenaa
½–1 kurkkua
(viinirypäleitä)
5 dl keitettyä, jäähdytettyä riisiä (n. 2 dl raakaa riisiä)
200–400 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
300–500 g kypsää broileria kuutioina

Kermaviilikastike:

4 dl (2 prk) kermaviiliä
1–2 rkl sokeria
1–2 rkl sitruunamehua
1–2 rkl sinappia
1–2 tl yrttisuolaa
(pippuria, tuoreita yrttejä)

Sekoita mausteet kermaviiliin. Mausta makusi mukaan.

1. Pese, kuori ja kuutioi omenat sekä kurkku.
2. Huuhtele viinirypäleet. Halkaise ja poista siemenet.
3. Sekoita varovasti kaikki aineet kulhossa.
4. Kaada tarjoilukulhoon.
5. Valmista kermaviilikastike sekoittamlla ainekset yhteen.

Tarjoa kastike erikseen tai sekoitettuna salaatin joukkoon.

Ainesosat

  • 2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 300 g
    Kurkku
  • 5 dl
    Riisi, keitetty, suolaa
  • 300 g
    Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika
  • 400 g
    Broileri, rintafilee, paistettu, nahaton
  • 4 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 1/2 rkl
    Sokeri
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 1 1/2 rkl
    Sinappi
  • 1 1/2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 217 kcal/annos
  • C-vitamiini 18 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 71.5 mg
  • Natrium 647.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.2 g
  • Proteiini 14.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Rasva 5.5 g
Jaa sivu