Broilerisalaatti 10:lle
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Salaatit
Valmistusohje
10 hengelle
1–2 omenaa
½–1 kurkkua
(viinirypäleitä)
5 dl keitettyä, jäähdytettyä riisiä (n. 2 dl raakaa riisiä)
200–400 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)
300–500 g kypsää broileria kuutioina
Kermaviilikastike:
4 dl (2 prk) kermaviiliä
1–2 rkl sokeria
1–2 rkl sitruunamehua
1–2 rkl sinappia
1–2 tl yrttisuolaa
(pippuria, tuoreita yrttejä)
Sekoita mausteet kermaviiliin. Mausta makusi mukaan.
1. Pese, kuori ja kuutioi omenat sekä kurkku.
2. Huuhtele viinirypäleet. Halkaise ja poista siemenet.
3. Sekoita varovasti kaikki aineet kulhossa.
4. Kaada tarjoilukulhoon.
5. Valmista kermaviilikastike sekoittamlla ainekset yhteen.
Tarjoa kastike erikseen tai sekoitettuna salaatin joukkoon.
- Energia 217 kcal/annos
- C-vitamiini 18 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 71.5 mg
- Natrium 647.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 9.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.2 g
- Proteiini 14.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Rasva 5.5 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
300 gKurkku
-
5 dlRiisi, keitetty, suolaa
-
300 gPakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika
-
400 gBroileri, rintafilee, paistettu, nahaton
-
4 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 1/2 rklSokeri
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1 1/2 rklSinappi
-
1 1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %