Valmistusohje

8 täysjyvätortillalettua

Broileritäyte:
600 g maustamattomia broilerifileesuikaleita tai rintafileitä
öljyä paistamiseen
1 tl broilerimaustetta
1 tl suolaa
1 tl currya
1tl mustapippuria
1 iso sipuli
2 paprika
1-2 valkosipulinkynttä murskana
2 rkl mietoa chilikastiketta
vettä

1. Ruskista broilerisuikaleet pannulla kypsäksi. Mausta.
2. Lisää mukaan sipuli ja paprika, kääntele hetki.
3. Lisää chilikastike ja tarvittaessa hieman vettä. Anna hautua 10–15 min.
4. Lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoa tortillalettujen, salsan ja kasvisten kera.

Salsakastike:
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 hienonnettu sipuli
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl viinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippurirouhetta

1. Sekoita aineet keskenään. Maista.
2. Saat salsasta sileämmän, jos hieman survot sauvasekoittimella.
3. Laita tarjoilukulhoon ja anna maustua viileässä.

Tarjolle lisäksi:
Kermaviiliä
Rapeaa salaattia pilkottuna
Tomaattia siivuina
Kurkkua suikaleina
Ananasta paloina
(Puna)sipulia ohuina viipaleina

Ainesosat

  • 600 g
    Broilerisuikale, keskiarvo
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Mausteet, currya
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Mustapippuri
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 17 g
    Valkosipuli
  • 2 rkl
    Maustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
  • 500 g
    Tomaattimurska
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 rkl
    Viinietikka
  • 1 tl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 8 kpl
    Vehnätortilla
  • 1 tl
    Mausteet, currya

Reseptin ravintosisältö

Energia 348 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.4 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 79.1 mg
  • Natrium 760.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.1 g
  • Proteiini 21 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 12.6 g

Katso video

Jaa sivu