Valmistusohje

MARINADI
6 valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua inkivääriä
6 rkl öljyä
5 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl soijakastiketta
4 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua

LISÄKSI
400 g maustamattomia broilerinfileitä
300 g kiinankaalia
300 g punakaalia
200 g porkkanaa
½ purjo
1 paprika
50 g saksanpähkinöitä
½ tl mustapippurirouhetta
1/2 ruukkua korianteria
(chiliä)

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota marinadista 1/3 eri astiaan. Käytä loppu broilerin marinointiin.
  2. Suikaloi broilerinfileet ja anna lihan marinoitua vähintään puoli tuntia marinadissa.
  3. Kuori porkkanat ja suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  4. Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu tai suuri paistinpannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
  5. Paista broilerisuikaleet marinadissaan kypsiksi. Lisää punakaali- ja porkkanasuikaleet ja kuullota pari minuuttia.
  6. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  7. Sekoita joukkoon loppu marinadi, paahdetut pähkinät ja mustapippuri. Mausta hienonnetulla korianterilla ja halutessasi chilillä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 47.2 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 63.7 mg
  • Natrium 492.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
  • Proteiini 15.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 15.6 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus