Kahden suklaan brookie
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/viinerit_brownies_aloitusaukeama_martat_h.jpg
Kahden suklaan brookie
Brownie ja cookie muodostavat yhdessä suussasulavan brookien! Brookiet paranevat ja mehevöityvät jääkaapissa säilytettäessä. Voit siis tehdä ne jo pari paivää ennen tarjoilua.
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
Valmistusohje
brownie-taikina:
100 g voita
150 g tummaa suklaata
1.5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
Cookie-taikina
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
1 dl leiviniauhetta
150 g valkosuklaata
- Valmista ensin brownie-taikina.
- Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa sulatettaessa käytä täyttä tehoa ja sulata noin 20 sekunnin jalksoina niin, ettei suklaa pala.
- Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vetkaa joukkoon kananmunat.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne suklaaseokseen, kääntele taikina tasaiseksi.
- Vuoraa noin 24×24 cm:n kokoinen neliö tai suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla.
- Kaada brownietaikina vuokaan ja laita vuoka jääkaappin jäähtymään noin tunniksi.
- Valmista cookie-taikina.
- Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri.
- Lisää keltuainen ja kokonainen kananmuna ja vatkaa vielä pari minuuttia.
- Yhdista kuivat aineet keskenän ja lisää käännellen voi-sokeri-seokseen. Sekoita mahdollisimman vähän, jotta eo synny sitkoa.
- Leikkaa valkosuklaa pieniksi kuutioiksi ja kääntele ne taikinan joukkoon.
- Pasta brownievuokaa 200-asteisessa unissa noin 10 minuuttia.
- Nosta vuoka uunista ja lisää kahta lusikkaa kayttäen cookie-taikina nokareina brownie-pohjan päälle.
- Jatka paistamista 20-30 minuuttia, niin että cookie-pinta saa väriä.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Brookie saa olla päältä rapean ja sisältä kostean.
- Nosta jäähtynyt brookie vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa terävällä veitsella pienehköiksi ruuduiksi.
0.78 kg CO2 ekv
- Energia 449 kcal/annos
- Rasva 23.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13.7 g
- Proteiini 5.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 54.4 g
- Sokerit 36.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 194.8 mg
- Kalsium 70.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
150 gvalkosuklaa
-
1 tlLeivinjauhe, vähäsuolainen
-
1 kplKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
1 rklKaakaojauhe, makeuttamaton
-
260 gVehnäjauho, valkoinen
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
50 gSiirappi
-
235 gSokeri
-
150 gSuklaa tumma
-
200 gVoi