Brownieporot

12 annosta

Valmistusohje

150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Koristeluun:
miniprezeleitä
karpaloita tai punaisia makeisia
valkeita ranskanpastilleita ja mustaa marmeladia silmiksi

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa.
  2. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vatkaa seoksen joukkoon kananmunat.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi mahdollisimman vähillä liikkeillä.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulla uunipellille tai piirakkavuokaan.
  6. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
  7. Koristele jäähtyneet browniet poroiksi: leikkaa kolmioiksi ja lisää silmät, sarvet ja punainen nenä.

Vinkki: Sulata voi ja suklaa suuressa kulhossa, niin voit lisätä siihen kaikki ainekset. Taikina valmistuu näin lähes yhdessä kulhossa

  • Energia 314 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 20.5 mg
  • Natrium 150.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 22.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.6 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9 g
  • Rasva 15.8 g