Brownieporot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/11/MARTAT_Joulu_brownieporot_vaaka_H.jpg
Brownieporot
-
Avainsanat:
- Joulu
- Junnukokki
- Lasten juhlat
- Makea leivonta
Valmistusohje
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Koristeluun:
miniprezeleitä
karpaloita tai punaisia makeisia
valkeita ranskanpastilleita ja mustaa marmeladia silmiksi
- Sulata suklaa ja voi mikrossa.
- Lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa seoksen joukkoon kananmunat.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi mahdollisimman vähillä liikkeillä.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulla uunipellille tai piirakkavuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
- Koristele jäähtyneet browniet poroiksi: leikkaa kolmioiksi ja lisää silmät, sarvet ja punainen nenä.
Vinkki: Sulata voi ja suklaa suuressa kulhossa, niin voit lisätä siihen kaikki ainekset. Taikina valmistuu näin lähes yhdessä kulhossa
- Energia 314 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 20.5 mg
- Natrium 150.6 mg
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Sokerit 22.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.6 g
- Proteiini 4.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9 g
- Rasva 15.8 g
Pääraaka-aineet
-
150 gSuklaa tumma
-
150 gVoi
-
190 gSokeri
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
195 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
50 gSuolatikku
-
10 gKarpalo