Cacio e pepe

4 annosta

Valmistusohje

400 g spagettia
suolaa
200 g pecorino-juustoa
2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl voita
2–3 dl pastan keitinvettä

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää suolaa noin 1 teelusikallinen litraa kohden. Lisää spagetti ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa raasta pecorinojuusto raastimen hienolla terällä.
  2. Rouhi mustapippuri kuivalle pannulle ja paahda pippuria noin minuutin verran. Lisää pannulle voi. Kun pasta on keitetty al denteksi, ota keitinvettä 3 dl talteen kastiketta varten ja kaada pasta siivilään.
  3. Lisää valutettu pasta ja noin 1 dl vettä pannulle. Lisää juustoraaste vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta juusto sulaa ja muodostaa veden kanssa sakean kastikkeen. Lisää tarvittaessa keitinvettä vähitellen.
  4. Lisää päälle ripaus mustapippuria ja juustoraastetta. Tarjoa heti.
  • Energia 590 kcal/annos
  • Rasva 21 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.5 g
  • Proteiini 24.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 82.8 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 1527.8 mg
  • Kalsium 444.5 mg
  • Rauta 4.7 mg