Cacio e pepe
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_cacio_e_pepe_vaaka_H.jpg
Cacio e pepe
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvis
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
400 g spagettia
suolaa
200 g pecorino-juustoa
2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl voita
2–3 dl pastan keitinvettä
- Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää suolaa noin 1 teelusikallinen litraa kohden. Lisää spagetti ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa raasta pecorinojuusto raastimen hienolla terällä.
- Rouhi mustapippuri kuivalle pannulle ja paahda pippuria noin minuutin verran. Lisää pannulle voi. Kun pasta on keitetty al denteksi, ota keitinvettä 3 dl talteen kastiketta varten ja kaada pasta siivilään.
- Lisää valutettu pasta ja noin 1 dl vettä pannulle. Lisää juustoraaste vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta juusto sulaa ja muodostaa veden kanssa sakean kastikkeen. Lisää tarvittaessa keitinvettä vähitellen.
- Lisää päälle ripaus mustapippuria ja juustoraastetta. Tarjoa heti.
- Energia 590 kcal/annos
- Rasva 21 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.5 g
- Proteiini 24.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 82.8 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 1527.8 mg
- Kalsium 444.5 mg
- Rauta 4.7 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklVoi
-
200 gJuustoa, parmesan, raastettu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
400 gSpagetti