Caesarsalaatti

4 annosta

Valmistusohje

3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 kerä roomansalaattia tai
2 keräsalaattia

Kastike:
1 muna
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vaaleaa sinappia
3 anjovisfileetä
ripaus suolaa
vastajauhettua mustapippuria
½ puristettua valkosipulinkynttä
noin 1 dl öljyä
2-4 rkl parmesaanjuustoraastetta

  1. Leikkaa vaalea leipä pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot rapeiksi öljyssä, purista päälle valkosipulia. Nosta kuutiot kulhoon odottamaan.
  2. Erottele salaatinlehdet ja huuhtele ne lehti lehdeltä ja anna valua. Revi kevyesti paloiksi ja laita muovipussiin jääkaappiin muutamaksi tunniksi (jos mahdollista).
  3. Keitä munaa kaksi minuuttia, ota se vedestä ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
  4. Valmista kastike joko käsin sekoittamalla tai monitoimikoneessa. Ota pehmeä muna kuoresta teelusikalla ja hienonna se. Lisää joukkoon viinietikka, sinappi ja hienonnetut anjovikset sekä suola, pippuri ja valkosipuli. Valuta lopuksi öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon parmesanjuusto.
  5. Pane salaatinlehdet kulhoon. Kaada kastike päälle ja ripottele vielä ohuita parmesanlastuja tai –raastetta pinnalle ja lopuksi paahdetut leipäkrutongit.

    Tarjoa heti.
Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 343 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 94.1 mg
  • Natrium 470.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.2 g
  • Proteiini 6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 32.4 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus