Valmistusohje

3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 kerä roomansalaattia tai
2 keräsalaattia

Kastike:
1 muna
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vaaleaa sinappia
3 anjovisfileetä
ripaus suolaa
vastajauhettua mustapippuria
½ puristettua valkosipulinkynttä
noin 1 dl öljyä
2-4 rkl parmesaanjuustoraastetta

 

  1. Leikkaa vaalea leipä pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot rapeiksi öljyssä, purista päälle valkosipulia. Nosta kuutiot kulhoon odottamaan.
  2. Erottele salaatinlehdet ja huuhtele ne lehti lehdeltä ja anna valua. Revi kevyesti paloiksi ja laita muovipussiin jääkaappiin muutamaksi tunniksi (jos mahdollista).
  3. Keitä munaa kaksi minuuttia, ota se vedestä ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
  4. Valmista kastike joko käsin sekoittamalla tai monitoimikoneessa. Ota pehmeä muna kuoresta teelusikalla ja hienonna se. Lisää joukkoon viinietikka, sinappi ja hienonnetut anjovikset sekä suola, pippuri ja valkosipuli. Valuta lopuksi öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon parmesanjuusto.
  5. Pane salaatinlehdet kulhoon. Kaada kastike päälle ja ripottele vielä ohuita parmesanlastuja tai –raastetta pinnalle ja lopuksi paahdetut leipäkrutongit.

    Tarjoa heti.

Ainesosat

  • 3 keskikokoinen annos (30.0 g)
    Vaalea leipä, ranskanleipä, kevytmaito, vehnäjauho
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 200 g
    Jäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 rkl
    Viinietikka
  • 1 tl
    Sinappi
  • 3 kpl
    Anjovis
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 g
    Valkosipuli
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 3 rkl
    Juusto, parmesaania, silputtu

Reseptin ravintosisältö

Energia 373 kcal/annos
  • Rasva 32.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 521.1 mg
  • Kalsium 100.3 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 3.8 mg

Kommentit (1)

  1. HEI

    KUN ”PURISTAA” VALKOSIPULIA, TULEE SIITÄ MIELESTÄNI KITKERÄÄ. ITSE SIVELEN VALKOSIPULIA REIPPAASTI LEIVILLE, JA VASTA SEN JÄLKEEN KUUTIOIN NE

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu