Valmistusohje

3-4 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
1-2 rkl tomaattipyreetä
½ tl chilijauhetta
3-4 porkkanaa
3 perunaa
1 paprika
1 ½ l vettä
4-5 rkl kasvisfondia tai 3 kasvisliemikuutiota
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
5 dl liotettuja, keitettyjä kik- eli kahviherneitä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa

1. Kuumenna öljy kattilassa. Hauduta siinä hetki hienonnettua sipulia, tomaattipyreetä ja chilijauhetta.
2. Lisää kuoritut, viipaloidut porkkanat ja kuutioidut perunat sekä paprika.
3. Lisää joukkoon keiton muut aineet.
4. Anna keiton hautua hiljalleen reilu tunti.

Tämä on miedohko ja mukavan mausteinen keitto kylmään talvipäivään.

Ainesosat

  • 3 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 27 g
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 1/2 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 3 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 180 g
    Peruna, kuorittu
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 1 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1 tl
    Paprikajauhe
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 5 dl
    Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 3 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 335 kcal/annos
  • Rasva 15.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Proteiini 10 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.7 g
  • Sokerit 12.7 g
  • Kuitu, kokonais- 7.3 g
  • Natrium 1550.7 mg
  • Kalsium 97.2 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 105.6 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu