Carbanzokeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
3 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
1-2 rkl tomaattipyreetä
½ tl chilijauhetta
3-4 porkkanaa
4 perunaa
1 paprika
1 ½ l vettä
1-2 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
suolaa
5 dl liotettuja, keitettyjä kik- eli kahviherneitä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1. Kuumenna öljy kattilassa. Hauduta siinä hetki hienonnettua sipulia, tomaattipyreetä ja chilijauhetta.
2. Lisää kuoritut, viipaloidut porkkanat ja kuutioidut perunat sekä paprika.
3. Lisää joukkoon keiton muut aineet.
4. Anna keiton hautua hiljalleen noin 30min.
5. Maista ja mausta mieleiseksi.
Tämä on miedohko ja mukavan mausteinen keitto kylmään talvipäivään.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 330 kcal/annos
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 9.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.4 g
- Sokerit 12.5 g
- Kuitu, kokonais- 7.4 g
- Natrium 571.9 mg
- Kalsium 92 mg
- Rauta 3.7 mg
- C-vitamiini 107 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
400 gTomaattimurska
-
5 dlKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlPaprikajauhe
-
1 tlOregano, kuivattu
-
8 gValkosipuli
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
170 gPaprika, punainen
-
4 kplPeruna, kuorittu
-
3 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1/2 tlMausteet, chilijauhetta
-
27 gTomaattisose, tomaattipyree
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
3 1/2 rklRypsiöljy