Cashewkerma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/03/66abf40f-e59b-4e39-ad6e-80bca37853ba.jpg
Cashewkerma
Valmistusohje
1,5 dl cashewpähkinöitä
vettä liotukseen
1-1,5 dl vettä
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
ripaus kardemummaa ja vaniljasokeria
- Liota pähkinöitä vedessä noin tunti. Siivilöi ja huuhtele pähkinät.
- Laita tehosekoittimeen pähkinät, vesi ja mausteet. Vatkaa kuohkeaksi.
- Jos haluat värillistä kermaa, lisää sekoitusvaiheessa esim. 1–2 rkl mustikoita tai punajuurimehua.
Testattu Marttakeittiössä
0.06 kg CO2 ekv
- Energia 127 kcal/annos
- Rasva 9.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 3.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.3 g
- Sokerit 3.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 3.8 mg
- Kalsium 14.5 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 gVanilliinisokeri
-
0.25 tlkardemummaa
-
1 rklagave- tai vaahterasiirappia tai hunajaa
-
125 gvettä (1-1,5 dl)
-
250 gvettä liotukseen
-
105 gcashewpähkinöitä (1,5 dl)