Cashewkerma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/03/66abf40f-e59b-4e39-ad6e-80bca37853ba.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kastikkeet
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1,5 dl cashewpähkinöitä
vettä liotukseen
1-1,5 dl vettä
1 rkl hunajaa tai agavesiirappia
ripaus kardemummaa
- Liota pähkinöitä vedessä noin ½ tuntia. Siivilöi ja huuhtele pähkinät.
- Laita tehosekoittimeen pähkinät, vesi ja mausteet. Vatkaa kuohkeaksi.
- Jos haluat värillistä kermaa, lisää sekoitusvaiheessa esim. 1–2 rkl mustikoita tai punajuurimehua.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 1.4 mg
- Kalsium 14.5 mg
- Natrium 3.8 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.1 g
- Proteiini 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Rasva 9.2 g
Ainesosat
-
105 gcashewpähkinöitä (1,5 dl)
-
250 gvettä liotukseen
-
125 gvettä (1-1,5 dl)
-
1 rklagave- tai vaahterasiirappia tai hunajaa
-
0.25 tlkardemummaa