Ainesosat

  • 3 rkl
    Persilja
  • 300 g
    Sipuli
  • 8 g
    Valkosipuli
  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 500 g
    Jauheliha, sika-nauta
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 1/2 dl
    Tomaattisose, tomaattipyree
  • 2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 1 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 3/4 tl
    Cayennepippuri
  • 1 rkl
    Oregano, kuivattu
  • 450 g
    Papu, valkoinen, keitetty

Reseptin ravintosisältö

Energia 204 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.8 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 67.7 mg
  • Natrium 353.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.5 g
  • Proteiini 13.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 10.9 g

Valmistusohje

10 hengelle

2 (300 g) sipulia
2–3 valkosipulin kynttä
1–2 rkl öljyä
n. 500 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2–4 rkl tomaattipyreetä
2 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
½–1 tl cayennepippuria
1 rkl oreganoa
400–500 g kypsiä valkoisia säilykepapuja
½ dl hienonnettua persiljaa

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa.
2. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
3. Lisää tomaattimurska ja -pyree.
4. Mausta ja anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
5. Lisää pavut ja kuumenna.
6. Ripottele persiljasilppu padan päälle ja tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.

Jaa sivu