Chili con carne 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/chili_con_carne_h.jpg
Valmistusohje
10 hengelle
2 (300 g) sipulia
2–3 valkosipulin kynttä
1–2 rkl öljyä
n. 500 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2–4 rkl tomaattipyreetä
2 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
½–1 tl cayennepippuria
1 rkl oreganoa
400–500 g kypsiä valkoisia säilykepapuja
½ dl hienonnettua persiljaa
1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa.
2. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
3. Lisää tomaattimurska ja -pyree.
4. Mausta ja anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
5. Lisää pavut ja kuumenna.
6. Ripottele persiljasilppu padan päälle ja tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
204
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 11.8 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 67.7 mg
- Natrium 353.4 mg
- Kuitu, kokonais- 4.4 g
- Sokerit 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.5 g
- Proteiini 13.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Rasva 10.9 g
Ainesosat
-
3 rklPersilja
-
300 gSipuli
-
8 gValkosipuli
-
1 1/2 rklRypsiöljy
-
500 gJauheliha, sika-nauta
-
400 gTomaattimurska
-
1/2 dlTomaattisose, tomaattipyree
-
2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlMausteet, chilijauhetta
-
3/4 tlCayennepippuri
-
1 rklOregano, kuivattu
-
450 gPapu, valkoinen, keitetty