Valmistusohje

2 sipulia
2–3 valkosipulin kynttä
1–2 rkl öljyä
n. 500 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
1-2 rkl lihafondia
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 rkl oreganoa
400g kypsiä valkoisia säilykepapuja
½ dl hienonnettua persiljaa

1. Ruskista jauheliha öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja hienonna sipulit, lisää ne jauhelihan joukkoon. Anna paistua hetki.
3. Lisää tomaattimurska ja -pyree, vesi, loput mausteet ja fondi.
4. Anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
5. Lisää pavut ja kuumenna. Maista ja mausta mieleiseksi.
6. Ripottele persiljasilppu päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 344 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 18.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 22.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.1 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Kuitu, kokonais- 7.3 g
  • Natrium 860.2 mg
  • Kalsium 109.8 mg
  • Rauta 4.8 mg
  • C-vitamiini 19.4 mg