Valmistusohje

10 hengelle

2 (300 g) sipulia
2–3 valkosipulin kynttä
1–2 rkl öljyä
n. 500 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2–4 rkl tomaattipyreetä
2 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
½–1 tl cayennepippuria
1 rkl oreganoa
400–500 g kypsiä valkoisia säilykepapuja
½ dl hienonnettua persiljaa

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä kattilassa.
2. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
3. Lisää tomaattimurska ja -pyree.
4. Mausta ja anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
5. Lisää pavut ja kuumenna.
6. Ripottele persiljasilppu padan päälle ja tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 204 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.8 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 67.7 mg
  • Natrium 353.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.4 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.5 g
  • Proteiini 13.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 10.9 g
Jaa sivu