Chili con carne
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/chili_con_carne_h.jpg
-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
- Munaton
Valmistusohje
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
½ – 1 pss (40 g) Chili con carne -mausteseosta
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tlk (310/250 g) ruskeita papuja
1 dl hienonnettua persiljaa
- Paista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannussa.
- Lisää mausteseosta koko pussillinen, jos syöjät ovat aikuisia ja pitävät voimakkaasta mausta. Vähennä mausteen määrää sen mukaan, minkä vahvuista lopputuloksesta haluat.
- Sekoita huolellisesti.
- Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä, lisää liemi pannuun ja kuumenna sekoitellen.
- Valuta ja huuhtele kypsät pavut. Lisää pavut muiden ainesten joukkoon.
- Sekoita, kuumenna ja tarkista maku.
- Lisää pinnalle persiljaa.
Vinkki: Chili con carne -mausteseoksen sijaan voi käyttää 0,5-1 tl chilijauhetta.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
254
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 14.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Proteiini 16.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.7 g
- Sokerit 4.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 79.8 mg
- Kalsium 53.4 mg
- Rauta 2.7 mg
- C-vitamiini 13.4 mg
Ainesosat
-
40 gPaprikajauhe
-
6 rklPersilja
-
250 gPapu, valkoinen, keitetty
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
400 gTomaattimurska
-
1 rklRypsiöljy
-
400 gJauheliha, sika-nauta