Valmistusohje

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
½ – 1 pss (40 g) Chili con carne -mausteseosta
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tlk (310/250 g) ruskeita papuja
1 dl hienonnettua persiljaa

    1. Paista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannussa.
    2. Lisää mausteseosta koko pussillinen, jos syöjät ovat aikuisia ja pitävät voimakkaasta mausta. Vähennä mausteen määrää sen mukaan, minkä vahvuista lopputuloksesta haluat.
    3. Sekoita huolellisesti.
    4. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä, lisää liemi pannuun ja kuumenna sekoitellen.
    5. Valuta ja huuhtele kypsät pavut. Lisää pavut muiden ainesten joukkoon.
    6. Sekoita, kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja pinnalle persiljaa.

Vinkki: Chili con carne -mausteseoksen sijaan voi käyttää 0,5-1 tl chilijauhetta, suolaa, sekä muita mausteita tai lihalientä.

Jauhelihasta, tomaattimurskasta ja kypsinä myytävistä pavuista syntyy nopeasti ruokaa, joka pitää nälän loitolla hyvän aikaa. Tarjoa lisäkkeenä couscousia, bulguria tai kvinoaa. Ne kypsyvät samassa ajassa kuin chili con carne. Tarjoa lisäksi mehevää juuresraastetta ja ranskankermaa, joka pehmentää chilisen maun.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 255 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 14.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Proteiini 16.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.8 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 475.2 mg
  • Kalsium 54.1 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 13.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus