Valmistusohje

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
½ – 1 pss (40 g) Chili con carne -mausteseosta
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tlk (310/250 g) ruskeita papuja
1 dl hienonnettua persiljaa

  1. Paista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannussa.
  2. Lisää mausteseosta koko pussillinen, jos syöjät ovat aikuisia ja pitävät voimakkaasta mausta. Vähennä mausteen määrää sen mukaan, minkä vahvuista lopputuloksesta haluat.
  3. Sekoita huolellisesti.
  4. Lisää tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä, lisää liemi pannuun ja kuumenna sekoitellen.
  5. Valuta ja huuhtele kypsät pavut. Lisää pavut muiden ainesten joukkoon.
  6. Sekoita, kuumenna ja tarkista maku.
  7. Lisää pinnalle persiljaa.

 

Ainesosat

  • 400 g
    Jauheliha, sika-nauta
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 400 g
    Tomaattimurska
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 250 g
    Papu, valkoinen, keitetty
  • 6 rkl
    Persilja
  • 40 g
    Paprikajauhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 254 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.4 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 53.4 mg
  • Natrium 79.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.7 g
  • Proteiini 16.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Rasva 14.7 g
Jaa sivu