Chili sin carne
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_koti_ja_keittio_25_herneet_chili_sin_carfne_vaaka_h.jpg
Chili sin carne
Maukas ja lempeän tulinen kastike, jossa uutta makua antaa pakasteherneet!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikaa
1 tl juustokuminaa
2 dl tummaa soijarouhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
n. 3 dl vettä
1 tlk kidneypapuja
100 g (noin 0,5 pss) pakasteherneitä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
rypsiöljyä
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, Hienonna chili. Jos haluat ruokaan vähemmän tulisuutta, poista chilistä siemenet.
- Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä, savupaprikaa ja juustokuminaa öljyssä pari minuuttia. Lisää soijarouhe, tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Keitä noin 5 minuuttia.
- Lisää valutetut pavut ja sulatetut herneet. Mausta kastike hunajalla,
suolalla ja mustapippurilla. Hauduta vielä noin 5 minuuttia ja tarkista maku. Tarjoile herneguacamolen ja riisin tai tortillalettujen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.55 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 313 kcal/annos
- Rasva 15 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 15.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 26.8 g
- Sokerit 10.7 g
- Kuitu, kokonais- 6.1 g
- Natrium 208.7 mg
- Kalsium 107.3 mg
- Rauta 4.7 mg
- C-vitamiini 31.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
1 ripausMustapippuri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 tlHunaja
-
230 gKidneypapy, punainen, kypsä, säilyke
-
1.26 cupVesi, vesijohtovesi
-
1 keskikokoinen annos (15.0 g)Tomaattisose, tomaattipyree
-
400 gTomaattimurska
-
1 tlKuminan siemenet
-
25 gPaprika, tulinen chili, punainen
-
1 rklRypsiöljy
-
100 gHerne
-
0.84 cupSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
1 tlPaprika
-
2 rklRypsiöljy
-
3.5 gValkosipuli
-
1 kplSipuli