Chili sin carne

Maukas ja lempeän tulinen kastike, jossa uutta makua antaa pakasteherneet!

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 rkl rypsiöljyä
1 tl savupaprikaa
1 tl juustokuminaa
2 dl tummaa soijarouhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
n. 3 dl vettä
1 tlk kidneypapuja
100 g (noin 0,5 pss) pakasteherneitä
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
rypsiöljyä

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, Hienonna chili. Jos haluat ruokaan vähemmän tulisuutta, poista chilistä siemenet.
2. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä, savupaprikaa ja juustokuminaa öljyssä pari minuuttia. Lisää soijarouhe, tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Keitä noin 5 minuuttia.
3. Lisää valutetut pavut ja sulatetut herneet. Mausta kastike hunajalla,
suolalla ja mustapippurilla. Hauduta vielä noin 5 minuuttia ja tarkista maku. Tarjoile herneguacamolen ja riisin tai tortillalettujen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.55 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 313 kcal/annos
  • Rasva 15 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 15.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 26.8 g
  • Sokerit 10.7 g
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Natrium 208.7 mg
  • Kalsium 107.3 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • C-vitamiini 31.1 mg