Ainesosat

  • 1500 g
    Paprika, tulinen chili, punainen
  • 1 1/2 dl
    Hunaja-omena-viinietikka
  • 500 g
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 27 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.6 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 2.2 mg
  • Natrium 1.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.4 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Valmistusohje

1 1/2 kg väkeviä chilejä,  esim. punaisia Rocoto-chilejä
1 1/2 dl omenaviinietikkaa
500 g hillosokeria

  1. Poista chileistä siemenet. Käytä suojakäsineitä, koska chilit polttavat.
  2. Pane chilit korkeareunaiseen kattilaan ja soseuta ne sauvasekoittimella – varo roiskeita.
  3. Kuumenna sose kiehuvaksi. Soseeseen ei pidä lisätä vettä.
  4. Vähennä levyn tehoa ja lisää kattilaan viinietikka ja hillosokeri.
  5. Keitä noin 10 minuuttia.
  6. Tölkitä puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin.
Jaa sivu