Chilihillo

100 annosta

Valmistusohje

1 1/2 kg väkeviä chilejä,  esim. punaisia Rocoto-chilejä
1 1/2 dl omenaviinietikkaa
500 g hillosokeria

  1. Poista chileistä siemenet. Käytä suojakäsineitä, koska chilit polttavat.
  2. Pane chilit korkeareunaiseen kattilaan ja soseuta ne sauvasekoittimella – varo roiskeita.
  3. Kuumenna sose kiehuvaksi. Soseeseen ei pidä lisätä vettä.
  4. Vähennä levyn tehoa ja lisää kattilaan viinietikka ja hillosokeri.
  5. Keitä noin 10 minuuttia.
  6. Tölkitä puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin.
Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 27 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.4 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 1.4 mg
  • Kalsium 2.2 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 21.6 mg