Chilihillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/chilihillo.jpg
Chilihillo
-
Avainsanat:
- Säilöntä
Valmistusohje
1 1/2 kg väkeviä chilejä, esim. punaisia Rocoto-chilejä
1 1/2 dl omenaviinietikkaa
500 g hillosokeria
- Poista chileistä siemenet. Käytä suojakäsineitä, koska chilit polttavat.
- Pane chilit korkeareunaiseen kattilaan ja soseuta ne sauvasekoittimella – varo roiskeita.
- Kuumenna sose kiehuvaksi. Soseeseen ei pidä lisätä vettä.
- Vähennä levyn tehoa ja lisää kattilaan viinietikka ja hillosokeri.
- Keitä noin 10 minuuttia.
- Tölkitä puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin.
0.06 kg CO2 ekv
- Energia 27 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.4 g
- Sokerit 5.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 1.4 mg
- Kalsium 2.2 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 21.6 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gSokeri
-
1 1/2 dlHunaja-omena-viinietikka
-
1500 gPaprika, tulinen chili, punainen